ARSUZ’UN BÜTÜN RENKLERİ İFTARDA BULUŞTU


Arsuz Belediyesi, birlik ve beraberliğin maneviyat ve huzurla birleştiği Ramazan Ayı’nda her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar buluşmalarına bu yıl Arsuz Kent Meydanı’ndaki ilk Gökyüzü Sofrası İftar Buluşması ile ayrı bir anlam yükledi. Farklı din ve kültürlerin, Ramazan Ayı’nın bolluk ve bereketini aynı iftar sofrası etrafında paylaştığı iftar sofrasına Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha’nın yanısıra, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve eşi Emine Sarı, Arsuz Uluçınar Özel Eğitim Merkezi Kamp Komutanı Deniz Yarbay Ünsal Kızıl, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Alevi Kültürünü Geliştirme Derneği Başkanı Nihat Yenmiş ve yönetim kurulu, ATSİAD Yönetim Kurulu, kamu- kurum ve kuruluş müdürleri, dini inanç önderleri ile farklı din ve kültürlerden yaklaşık iki bin kişi katıldı.
Arsuz Müftüsü Mustafa Dönmez ile Alevi İnanç Önderlerinden Şeyh Hüseyin Şanlı’nın Kuran-ı Kerim Tilaveti’nin ardından Yukarı Çengen Cami İmamı Mehmet Çam’ın iftar duasıyla taçlanan iftar buluşmasında dualar birlik ve beraberliğin, huzurun, barış ve kardeşliğin devamı için edildi.

‘BU TABLO TÜRKİYE’NİN HER NOKTASINDA HAKİM OLMALI’
Arsuz Kent Meydanı’nda oluşan tablonun Türkiye’ye hatta dünyaya bile örnek olduğunu söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Belediyemizin düzenlemiş olduğu iftar buluşmalarının sonuncusu ve ‘Gökyüzü Sofrası İftar Buluşması’ diye adlandırdığımız iftarımızı Arsuz Kent Meydanı’mızda ilk kez düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. Bu güzel tablonun bu meydanda sergilenmesi, bizim kent meydanını yapma konusundaki ısrarımızda ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha göstermiş bulunmaktadır. Arsuz’un böyle bir etkinlik alanına, böyle güzel bir meydana ihtiyacı olduğunu görmüş olduk. Bugün Arsuz’un bütün renkleri burada. Bu fotoğraf Türkiye ve dünyaya örnek olacak bir fotoğraf. Biz, bu görüntünün Türkiye’nin her noktasında olmasını temenni ediyoruz. Ramazan Ayı’nın bereket ayı, merhamet ayı olduğunu, bu ayın dostluğun, barışın, huzurun yoğun yaşandığı bir ay olduğunu da hepimiz biliyoruz. Ve Ramazan Ayı’nın tüm güzelliklerini birlikte yaşıyoruz. Benim huzurumuzun, birlik ve beraberliğimizin her daim olacağına inancım tamdır. Bu inancım hiçbir zaman zedelenmedi, zedelenmeyecek… Ben bu duygularla iftarımıza katılan herkese teşekkür ediyor, yaklaşan Mübarek Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramı’nızı kutluyorum” dedi.
Ramazan Ayı’nın manevi ortamını gelecek nesillere aktarmak ve aşılamak adına Arsuz’daki tabloyu çok önemsediğini söyleyen Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da, “İftar programında bizleri buluşturan belediye başkanımıza teşekkür ediyor, sizlere de teşriflerinizden dolayı hoş geldiniz diyorum. Kadir Gecesi’ne ve Ramazan Bayramı’na yaklaştığımız şu günlerde 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in içerisinde bu maneviyi hazzı sizlerle teneffüs etmek bizler için bir onurdur. Medeniyetlerin beşiği ‘Hatay’ımızın, yine medeniyetler beşiği ilçesi ‘Arsuz’umuzdaki bu tabloyu örnek göstererek, aslında tüm ülkemizde olmasını arzuladığımız bir tabloda sizlerle birlikte olmayı her zaman çok önemsiyoruz. Yerel yöneticiler olarak manevi ortamı bizden sonrakilere de en güzel şekilde aktarabilmek, unutulmaya yüz tutmuş değerleri tekrar hatırlatmak ve bizden sonrakilere aşılamak adına bu tabloyu çok önemsiyoruz. Bu güzel gece vesilesiyle daha nice programlarda beraber olmayı temenni eder, Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ederim” şeklinde konuştu.

ESKİ RAMAZANLARI ARATMAYAN GÖSTERİLER
İftar sonrası HBB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Şehir Tiyatrosu ekibinin eski Ramazanları aratmayan Hacivat ve Karagöz oyunu da oldukça beğenildi. Eski ramazanlarda olduğu gibi davul ve maniler eşliğinde eğlenceli atışmalar ve köçek dansı ile devam eden etkiliği Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da aileleri ile birlikte izledi. Haber: Cuma KESEROĞLU