DOĞAN ERTEN, ‘BAYİLERİMİZİN MAĞDURİYETİ GİDERİLSİN’


Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Hatay Şubesi ve 14. Meslek Grubu üyeleri İTSO’da toplantı düzenledi. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Hatay Şube Başkanı Doğan Erten toplantıda yaptığı konuşmada, “PÜİS’in belirlediği yol haritasının önceliği adalettir. İkinci önceliği şeffaflık. Üçüncü önceliği ise, Mali Disiplindir. Türkiye’de 3 bin küsür akaryakıt bayisi cezaya maruz kaldı. Buna çözüm bulmakta önceliklerimiz arasındadır” dedi.

‘CEZALARDA İNDİRİM OLSUN’
Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Hatay Şube Başkanı Doğan Erten, akaryakıt bayilerine yönelik cezai uygulamaların etkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sektörün 2003 yılında yapılan ve 2005’de yürürlüğe giren kanundan kaynaklanan sorunlar yaşadığını belirten Erten, bu sorunların çözümü için çaba sarf ettiklerini söyledi. Bazı sorunları defalarca dile getirmelerine rağmen çözüm bulamadıklarını ifade eden Erten sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de 3 bin küsür akaryakıt bayisi cezaya maruz kaldı. Buna çözüm bulmak önceliklerimiz arasındadır. Taraflar olarak biz, kaçakçılığa bulaşmış bayilerin affedilmesini istemiyoruz. Biz mağdur olmuş dürüst çalışan bayilerinin mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz. Sadece bir sefere mahsus verilen cezalarda yüzde 20 indirim ve onun taksitlendirilerek ödenmesini talep ediyoruz.”

‘ORTADA BİR HAKSIZLIK VAR’
Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Hatay Şubesi Başkanı Doğan Erten, ilgili kanun ve mevzuatın yeniden yapılandırılmasının acil bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. PÜİS’in 50. Yılını kutladığını belirten Erten, akaryakıt ve LPG dağıtım şirketleri ile istasyon bayilerinin kar marjlarının yeniden belirlenmesi gerektiğini ve EPDK tarafından istasyon bayilerine verilen akaryakıt ve LPG lisanslarının istasyonun bulunduğu arsaya verilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Doğan Erten ayrıca, LPG sorumlu müdür uygulamasından vazgeçilmesini istasyonlara mali külfetten başka hiçbir işe yaramadığını sorumlu müdür uygulaması çok gerekliyse LPG Dağıtım şirketlerinin bu sorumlu müdür uygulamasını üstlenmesini, bu konuda EPDK ile görüşüldüğünü ve gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.
Türkiye’de yaklaşık 13 bin adet akaryakıt istasyon işletmelerin bulunduğunu, bu istasyonların kendi aralarında hiçbir şekilde akaryakıt alınımının yapılamadığını akaryakıt alımı yaptıkları taktirde çok ağır para cezalarına maruz kaldıklarını ama Türkiye’de yaklaşık 95 adet akaryakıt dağıtım şirketi bulunduğunu, dağıtım şirketlerinin kendi aralarında akaryakıt alımlarının serbest olduğunu bununda haksızlık olduğunu söyledi. Haber: Yılmaz AKPINAR