Gazete Güney

NAR DRAMA İLE SANATA DOKUNUŞ!


Arsuz Karaağaç Mahallesi’nde Uğur Mumcu Caddesi üzerinde, İzmir Devlet Tiyatrosu oyuncularından Nilüfer Akcan Tekin’in yönetimindeki Nar Drama adı altında, yaratıcı drama ve Tiyatro atölyesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP İlçe Başkanı Av. Faik Çekin, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Özel Palmiye Hastanesi Genel Koordinatörü Seval Kirmit Yazar ile kalabalık davetli topluluğunun katıldığı Nar Drama Atölyesi’nin açılış töreni ilgi gördü.
Törende konuşan Nar Drama Sahibi ve yöneticisi İzmir Devlet Tiyatrosu oyuncularından Nilüfer Akcan Tekin geldiği kente katkı vermek istediğini ifade ederek “Bir tiyatro salonu açalım dedik. Burada hep beraber tiyatro çalışmaları, yaratıcı drama çalışmaları, sanatın farklı dallarına küçük dokunuşlar yapalım istedik” dedi. Nar Drama Atölyesinin açılış kurdelesini Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP İlçe Başkanı Av. Faik Çekin, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Özel Palmiye Hastanesi Genel Koordinatörü Seval Kirmit Yazar ve Nilüfer Akcan Tekin birlikte kesti. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ilçe sınırları içinde böyle bir işletmenin faaliyete geçmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Bu bölgenin sanatına ciddi anlamda katkı sunacak bu işletme. Bu tür işletmelerin kentimizde çoğalmasını istiyoruz. Çünkü toplumdaki sanat kültür ihtiyacı hat safhada, sanatçılar bu toplumun aydınlık yüzleridir, biz onları çok seviyoruz. İnanıyorum ki, bu kentin kültürel gelişmesiyle ilgili katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.

‘YARATICI DRAMA BIR EĞİTİM YÖNTEMİDİR’
Tiyatrosu oyuncularından Nilüfer Akcan Tekin, Nar Drama Tiyatro Danışmanlık Atölyesinde, tiyatro faaliyetlerinin yanı sıra okul öncesinde, sınıf içerisinde, Türkçe derslerinde, matematik ve tarih derslerinde yaratıcı drama veli paylaşım günleri düzenleneceğini söyledi. Kurumsal takım olma, iletişim becerileri, motivasyon, iş ve işçi sağlığı farkındalığı, proaktif olma kurumsal tiyatro çalışmaları da yapılacağını vurgulayan Nilüfer Akcan Tekin şunları kaydetti: “Yaratıcı drama; bir eğitim yöntemidir. Bireyin kendini tanımasına zemin hazırlar. Kendini özgüvenli bir şekilde ifade edebilme becerisini geliştirir. Kendine güven duyma ve bağımsız düşünme becerisi sağlar. Temel dil becerilerini geliştirir. Sözel olmayan iletişimin öğrenilmesini sağlar. Süreç odaklıdır. Tiyatro değildir, tiyatro teknikleri kullanılır. Hayal gücünü geliştirir. İşbirliği yapabilme özelliğini geliştirir.” Haber/Foto: Cuma KESEROĞLU

Exit mobile version