MIZRAKLI KARDEŞLERE SICAK BİR YUVA!


İskenderun Barbaros Mahallesi’nde elektrikten çıkan yangında evleri kül olması üzerine evsiz kalan Melek ve Zeynep Mızraklı kardeşlere hayırseverler tarafından yeni eşyalar alınarak sıcak bir yuvaya kavuşturuldu.
Gazeteniz GÜNEY’de çıkan haber üzerine başta Mahalle Muhtarı Sabahattin Anlamaz’ın girişimleri, hayırseverlerin de duyarlılığıyla zor durumdaki Melek ve Zeynep Mızraklı kardeşlere sahip çıkıldı.
Barbaros Mahallesinin sevilen simalarından Melek ve Zeynep Mızraklı kardeşlerin geçen haftalarda oturdukları kiralık evlerinde çıkan yangında bütün eşyaları kül olmuş, dışarıda kalmışlardı. Mahalle Muhtarı Sabahattin Anlamaz iki kız kardeşin sokakta kalmaması için birçok yere giderek yardım talebinde bulundu. Zor durumdaki iki kız kardeşe İskenderun Belediyesi ile İskenderun Kaymakamlığı’nın bir miktar maddi katkı sağladığı belirtildi. Yaklaşık 1 ay evsiz kalan ve yakınlarının yanına sığınan iki kız kardeş için İskenderun Kuyumcular ve Saatiler Odası Başkanı Uğur Fırat da harekete geçti. Mahalle muhtarı aracılığıyla aynı mahallede bir ev kiralandı, ardından evin içerisinde yaşanabilecek tüm eşyalar satın alınarak döşendi. Kendilerine evi teslim eden Fırat’a çiçek veren Melek ve Zeynep kardeşlerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Kuyumcular Odası Başkanı Fırat ve kuyumcu İsmail Gürler ve Mahalle Muhtarı Sabahattin Anlamaz evde birlikte kahve içtiler. Mahalle Muhtarı Sabahattin Anlamaz evleri yangında kül olan ve ortada kalan Mızraklı kardeşlerin başlarını sokacakları bir yuvaya kavuşmasına önemli katkı veren Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat başta olmak üzere, katkı veren tüm hayırseverlere teşekkür etti.
Haber: Cuma KESEROĞLU