KAYMAKAM SARI, SAY AİLESİ’NE YARDIM ELİ UZATTI


Arsuz’da 76 yaşındaki Asadulgali Say’ın, borcu yüzünden kesik olduğu için eşi ve cezaevinden çıkan oğluyla birlikte elektriksiz ve susuz yaşamlarına Devlet son verdi.
Arsuz’un Karaağaç Mahallesindeki tek katlı tavanı dökülmeye başlamış evde, yaşlılık maaşıyla geçinmeye çalışan Asadulgali, Adle çifti, cezaevinden yeni çıkan oğlu Ersin’le birikmiş elektrik-su borçları yüzünden susuz ve elektriksizlikten evleriyle birlikte gelecekleri de karardı.
Gazeteniz GÜNEY’in gündeme taşıdığı yoklukla gelen dram, Arsuz Kaymakamlığı’nı harekete geçirdi. Edinilen bilgiye göre, elektrik ve suyu kesilen vatandaşın evine giden görevliler, gerekli yardımı yapmak için çalışma başlattı. Arsuz Kaymakamı Musa Sarı’nın talimatı ile Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı görevlileri ailenin ziyaretine gittiler. Evin içerisinde yaşanan sıkıntıları tek tek not alındı. Arsuz Kaymakamının talimatı ile görevliler önce evin elektrik faturasının borcunu ödedi, elektriklerin açılmasını sağladı. Daha sonra ise evin erzak ihtiyacı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfınca karşılandı, su faturası için de HATSU ile görüşülerek suyun faturasının ödeneceği aktarıldı.

EVİN TADİLATI DA YAPILACAK
Bu arada ailenin zor şartlar altında yaşadığı evin de Arsuz Kaymakamlığı tarafından tadilatının yapılacağı öğrenildi.
Haberin yayınlanmansın hemen ardından Suudi Arabistan’da bulanan Karaağaçlı vatandaşlardan Akın Çetin ve Fırat Solmaz, evin içerisinde bulunanların ihtiyaçlarını karşılamak için maddi ve manevi desteklerde bulundular. Bir süre öncesine kadar oğlunu yokluk yüzünden intihar girişimine tanıklık eden Anne Adle Say “Bizlere destek ve yardım eden herkes çok teşekkür ediyorum” dedi.
Cezaevinden şartlı tahliye ile çıkan ve yoklukla mücadele eden yaşlı anne babasının geçimini sağlamak için hurda toplayan Ersin Say da “Sesimizi duyuran basına çok teşekkür ediyorum. Gerçek demokrasi basında var. Elektriklerimiz açıldı, Arsuz kaymakamımız gerekli desteği sağladığı için ona çok teşekkür ediyorum, Allah ondan razı olsun. Ayrıca haberi gören ve ailemize destek olmaya çalışan Arabistan’daki ve buradaki hayırsever vatandaşlarımıza da şükranlarımı bildiriyorum” diye konuştu. Haber: Cuma KESEROĞLU