SAĞLIKTA DEV İŞBİRLİĞİ!


Türkiye’nin öncü sağlık kuruluşlarından Başkent Üniversitesi ile İskenderun Gelişim Hastanesi arasında, Radyoterapi hizmetleri konusunda güçlü bir ‘ittifak’ oluştu. Bu güçbirliği sayesinde Gelişim Hastanesi’ne modern ve ileri teknolojiye sahip bir radyoterapi cihazı kurulacak..
İskenderun Özel Gelişim Hastanesi Sahibi Metin Yıldız, kanser hastalarının tedavisinde kolaylık sağlayacak yepyeni uygulamalara imza atmayı sürdürüyor. Sağlıkta devrim oluşturacak her uygulamada kararlılık gösteren Metin Yıldız, İskenderun’da eksikliği hissedilen tıbbi hizmetlerde yeni adımlar atıyor.
Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı ile İskenderun Gelişim Hastanesi arasında gerçekleşen Radyoterapi hizmetleri konusundaki dev işbirliği, İskenderun’da kanser hastaları için umut aşılayacak.
Bu güçlü işbirliği sebebiyle, 11 Şubat 2017 Cumartesi günü saat 16.00’da İskenderun Gelişim Hastanesi, dev bir buluşmaya ev sahipliği yapıyor. Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof.Dr. Mehmet Haberal ve Başkent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Haberal, Gelişim Hastanesi Sahibi Metin Yıldız ve hekim kadrosuyla bir araya gelip, Radyoterapi hizmetleri konusunda sağlanan güçlü ‘ittifak’ın sağladığı kolaylıkları kamuoyuna duyuracaklar.

RADYOTERAPİ CİHAZI GELİYOR
Bu işbirliği çerçevesinde İskenderun Gelişim Hastanesi’ne Radyoterapi alanında özellikli tedaviler yapabilen, modern ve ileri teknolojiye sahip bir radyoterapi cihazı kurulacak. Bu modern tedavi cihazı ile tedavi etkinliğinde artış ve yan etkilerde azalma bekleniyor. Kanser tedavisinin önemli kısımlarından biri olan radyoterapi uygulamalarında, klinik değerlendirme ve tedavi sonuçları, iki kurumun hekimlerince ortak izlenecek ve hastaların tedavi planlamaları ortak çalışma ile yapılacak.

ORTAK ÇALIŞMA
Gelişim Hastanesi’nin İsskenderun’da kanser hastalarının tedavilerinde büyük kolaylık sağlayan modern radyoterapi uygulamalarına Başken Üniversitesi katkıda bulunacak. Bu amaçla Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan, Uygulama ve Araştırma Merkezi hekimleri ve fizik mühendisleri ile İskenderun Gelişim Hastanesi hekimleri ve fizik mühendisleri ihtiyaç duyulduğunda, video konferans yoluyla veya bilgi iletişim teknolojileri kullanılarak, hastaları ortak konseylerde konsülte etme ve tartışma olanağına kavuşacaklar. Her iki merkezin ortak çalışması ile hastalara daha kaliteli radyoterapi olanağı sağlanacak.
Bu ilk adımın başarılı olması halinde, İskenderun’da eksikliği hissedilen tıbbi hizmetlerde yeni adımların atılması da planlanıyor. ‘Sağlıkta Güçbirliği’ şimdiden İskenderun’da büyük heyecan uyandırdı. Haber: Yılmaz AKPINAR