‘GURUR DUYUYORUZ’


Türkiye Yüzme Federasyonu’nun 2017 yılı faaliyet programında yer alan “11-12 yaş bölge Yüzme Müsabakaları” 10-12 Şubat tarihlerinde Adana ‘da yapıldı.
Bu müsabakada İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü’nden 4 sporcu ile Hatay’ı başarı ile temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Müsabakalarda 12 yaş grubunda Emir Peköz 100 metre karışıkta 01:23.24 ve 50 metre serbestte 32:09 dereceleriyle her iki branşta da bölge şampiyonu olarak göğsümüzü kabarttı. Diğer sporcumuz Nisa Eylül Arbaç 50 metre serbestte bölge 4., Azra Yörenç 100 karışıkta bölge 5., Utku Polat ise 50 metre kurbağalamada bölge 4. olarak Hatay’ı başarı ile temsil etttiler.
İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü Baş Antrenörü Murat Kaptanoğlu, “Önümüzdeki dönemlerde Türkiye Yüzme Federasyonu’nun açıklayacağı baraj derecelerine göre Adana, Antalya veya Gaziantep illerinden birinde yapılacak olan, ’11-12 Yaş Yüzme Yarı Finalleri’nde ilimizi temsil edecek sporcularımızın daha büyük başarılara imza atacaklarına inancım sonsuz. Bu çocuklarımız gece-gündüz demeden özel yaşantılarından, serbest zamanlarından feragat ederek sürekli antrenman yapmaktadırlar. Çok çalışmalarının meyvelerini de almaya başladılar. Ancak hedeflerinin daha başındalar, hedefleri çok daha yüksek, bu yüzden daha fazla çalışmak zorunda olduklarının da farkındalar. Bu sebeple aralıksız antrenmanlara devam etmekteyiz. Amacımız Yüzme Milli takımlarına ilimizden de sporcu gönderebilmektir. Bölgesel yarışmalarda sporcularımın göstermiş oldukları performanstan ötürü oldukça mutluyum. Bu dört sporcumun başarısının diğer sporcularıma örnek olmasını temenni ediyorum. Çalışmalarımızı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait havuzda gerçekleştiriyoruz. En büyük hayalimiz kendi kulübümüze ait bir havuz yaptırabilmek. İlerleyen aylarda bu hayalimize ulaşırsak daha çok başarılara imza atacağımız kesindir. Bizlere desteklerini esirgemeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Cemil Şensöz’e, İlçe Müdürümüz Ferit Gündel’e , havuz amirimiz Sayın Hakan Tümkaya’ya ve şahsında tüm havuz ekibine çok teşekkür ederiz” dedi. Haber: Yılmaz AKPINAR