GSK ÇOCUKLAR İÇİN HATAY’DAYDI


2020 vizyonunu; “hayatı, sağlık ve iyilikle buluşturmak” olarak belirleyen dünyanın lider aşı ve araştırmacı ilaç firması GSK, sunduğu sağlık çözümleri ve kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ile vizyonunu gerçekleştiriyor. Bunun bir örneği; global gönüllülük programı PULSE.
PULSE ile GSK çalışanları, 2009 yılından beri dünyanın insani yardıma muhtaç coğrafyalarındaki insanların sorunlarına çözüm oluyor ve hayatlarında fark yaratıyor. Sivil toplum kuruluşları ile birlikte yürütülen PULSE programı kapsamında; çalışanlar profesyonel uzmanlıklarını 3-6 ay süreyle ulusal veya uluslararası sivil toplum kuruluşlarının hizmetine sunuyor. Böylece GSK çalışanları bir yandan yetkinlikleriyle toplumların yaşam koşullarının iyileştirilmesine katkıda bulunuyor, diğer yandan yeni deneyimlerle kendilerini geliştiriyorlar. GSK Türkiye çalışanlarından da büyük ilgi gören bu programın Türkiye’deki son gönüllüsü, İletişim ve Hasta İlişkileri Departmanı’nda Kıdemli Kurumsal İletişim Yöneticisi olarak görev yapan Ceylan Kalyon oldu. Ceylan, PULSE programı kapsamında uluslararası insani yardım derneği Save the Children’ın Hatay’da yer alan Türkiye ofisinde bölge halkı ve çocuklar için yerleşik olarak 3 ay süreyle görev yaptı.
GSK Türkiye Genel Müdürü Dr. Emin Fadıllıoğlu, “GSK geliştirdiği yenilikçi ilaç ve aşılarıyla, sunduğu hizmetlerle tüm dünyada insanlığa hizmet ediyor. Değer yaratan sağlık çözümleri geliştirerek yaşam kalitesini yükseltiyor. PULSE programı kapsamında yapılan çalışmalar da yaşamları değiştiriyor, insanlar için değer yaratıyor. Programa katılan arkadaşlarımızın elde ettikleri deneyimler, Türkiye’deki paydaşlarımıza değer yaratan çözümler sunmak yönündeki faaliyetlerimize katkıda bulunuyor. Türkiye’de ‘hayatı sağlık ve iyilik ile buluşturma’ yolunda ilerlerken, PULSE programından elde ettiğimiz deneyim bizim için avantaj oluşturuyor.” GSK Türkiye çalışan gönülülüğünü teşvik etmek amacıyla kurduğu sosyal sorumluluk kulübüne de 2013 yılından beri liderlik eden ve birçok farklı sosyal sorumluluk projesinde önemli rol oynayan Ceylan, duygularını şu şekilde ifade ediyor; “Tüm dünya çocuklarının eşit haklara sahip olması için çalışan uluslararası bir STK’da 3 ay süre ile iletişim profesyoneli olarak gönüllü görev yaptım. Türkiye’nin güney sınır illerinden birinde, Hatay’da yaşadım. Güzel insanları, kültürü ve yemeklerinin yanı sıra burada bölge halkına, zor koşullar altındaki çocuklara destek sağlama imkanım olduğu için son derece mutluyum ve hayatımdaki en anlamlı deneyimlerden biri olduğunu düşünüyorum.”
Haber: Mustafa TOPAL