BAKAN EROĞLU GELİYOR, HATAY’A 213 MİLYON TL’LİK 12 TESİS!


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 187 milyon lira tutarındaki 16 adet yatırım müjdesi ile bugün Hatay’a geliyor. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Hatay programı kapsamında Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 12 adet tesisin temelini atacak, İskenderun’da Feyezan Kanalı ve Su Arıtma Tesisi’ni inceleyecek. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 16 Şubat Perşembe günü (bugün) Hatay’da düzenlenecek olan toplu temel atma merasimi ile 213 milyon lira yatırım bedelli 12 adet tesisin temelini atacak. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugün saat 10.00’da Antakya Kültür Merkezi’nde düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Reyhanlı Barajı Takviye Tesisleri 1. Kısım, Reyhanlı Barajı Afrin Çayı Davutlar Regülatörü ve Derivasyon Kanalı, Erzin-Dörtyol Sulaması BSS-Y4 İkmali ile 9 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak. Ayrıca Bakan Prof. Dr. Eroğlu, Hatay’da 10 aileye gelir getirici tür, 10 aileye Orköy sertifikası verecek.

REYHANLI BARAJI’NA SU TAKVİYESİ
Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesislerle 604 bin 220 dekar zirai araziyi sulayacak olan Reyhanlı Barajı’na su takviyesi yapılacak. Ayrıca 3 ilçe ve 4 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak. Hatay’a Son 4 Yılda 892 Milyon TL’lik 73 Müjde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 14 Şubat 2014 ve 20 Şubat 2016 tarihlerinde Hataylılara verdiği 705 milyon TL’lik 57 müjdeye ilave olarak 187 milyon lira yatırım bedeline sahip 16 müjde daha verecek.

LİMANDA D-OMGİ KURULUYOR
Böylece son 4 yılda Hataylılara toplam maliyeti 892 milyon TL’lik 73 müjde vermiş olacak. Müjdeler arasında baraj, taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi, bal ormanı, Mustafa Kemal Üniversitesi Kampüsü içerisinde Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi yapımı ile İskenderun Liman’a Deniz Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu’nun (D-OMGİ) kurulumu yer alıyor. Haber: Yılmaz AKPINAR