‘YARDIM EDİN, DONUYORUZ!’


İskenderun Akçay Mahallesi’nde oturan anne oğulun, evlerinin tavanı sürekli su akıtıyor. Tadilat parası bulmakta zorlanan aile soğuktan kırılıyor. Kara kışın oldukça set yüzünü gösterdiği şu günlerde, tekerlekli sandalyede yaşam mücedelesi veren omurilik felçli, Yusuf ve Annesi Fehime Vural, yetkililerden yardım bekliyor.
Akçay mahallesindeki evlerinde annesi ile yaşayan Engelli Yusuf Vural, evinin her yağmurda su ile dolduğunu söyledi. Akıtan tavan yüzünden çatının da çökmek üzere olduğunu anlatan Vural, çok zor şartlar altında yaşamaya çalıştıklarını söyledi.

HER YAĞMURDA EVİMİZİ SEL GÖTÜRÜYOR’
Tekerlekli sandalyeye mahkum Yusuf Vural, “Her yağmurda evimi sel götürüyor. Gerçekten çok zor durumdayım. Yaşlı annem bana bakmak zorunda ve çaresiz! Evin tavanı çöktü, su akıtıyor. İskenderun Belediyesi ile görüştüm henüz netice alamadık. Şu kara kışta sıcak havaya hasret kaldık. Annem çok kötü durumda, canımdan çok ona üzülüyorum. Allah’a dua ediyorum, yağmur yağmasın diye.. Soba kuramıyorum, halı da yok! Evin içi adeta soğuk hava deposu gibi. Güneşi görünce hemen dışarı çıkıyoruz. Güneşin sayesinde ısınıyoruz” dedi.

‘SICAK YUVAYI ÖZLEDİM’
Anne Fehime Vural ise çok zor durumda olduklarını belirterek, “Çaresizlik içerisinde yardım bekliyoruz. Ben çok hastayım, soba bile kuramıyorum. Borçlarımdan dolayı kocamın emekli maaşından kesinti yapılıyor. Elime aylık 250 lira geçiyor. Allah için bana yardımcı olsunlar” dedi. Hayırseverlere seslenen Fehime Teyze evinin çatısının onarılmasını ve sıcak bir yuvaya kavuşmak istediğini söyledi.
Haber/Foto: Cuma KESEROĞLU