‘KUVAYİ MİLLİYE MEŞALESİ ANADOLU’YU AYDINLATTI’


AK Parti Hatay Milletvekili Ecz. Hacı Bayram Türkoğlu, “9 Ocak Dörtyol’un Kurtuluş Günü”nü gönderdiği bir mesajla kutladı. Milli Mücadelenin ilk kurşununun Dörtyol’da atıldığına işaret eden Türkoğlu; “Dört yanı muhasara altına alınmış ve ayaklarına esaret prangaları, boynuna tahakküm zincirleri vurulmak istenen Aziz Milletimizin yiğit evlatlarının Dörtyol’da yaktığı kuvayi milliye meşalesi, dalga dalga tüm yurt sathına yayılmış ve Anadolu’yu baştanbaşa aydınlatmıştır” dedi.

‘TARİHİN ALTIN SAYFALARINDA YERİNİ ALDI’
“Milli Mücadelede işgal güçlerine karşı Dörtyol’dan ilk kurşunun atılması ile Mehmet Çavuş ve onun silah arkadaşlarının efsaneleşen kahramanlık öyküsü, bağımsızlığına düşkün, özgürlüğe meftun bir milletin bükülmez bileği, imanla çarpan çelikten yüreği ile Anadolu’da adeta yeni bir destana dönüşmüştür” diyen Türkoğlu; “19 Aralık 1918 tarihinde düşmana karşı atılan ilk kurşun ve sonrasında 9 Ocak 1922 tarihinde gerçekleşen Dörtyol’un düşman işgalinden kurtuluşu, 5000 yıllık tarihinde 257 devlet, 16 imparatorluk kurmuş bir milletin sarsılmaz iradesinin en çarpıcı örneklerinden biri olarak tarihin altın sayfalarında yerini almıştır” açıklamasında bulundu.
Türkoğlu mesajının devamında şu görüşlere yer verdi; “9 Ocaklar, bugünü düne bakarak anlamanın ve tarihten beridir süregelen aynı sarsılmaz irade ve aynı özgüvenle istikbale kutlu mirasın onurla taşındığı bir şeref vesikası ve ilham kaynağıdır. Geçtiğimiz yüzyılın başında istiklal mücadelesini galibiyetle taçlandıran aziz milletimiz, bugün de el ele, gönül birliğiyle 2023 ve 2071 gibi hedefleri ile istikbal mücadelesini başarıyla sürdürüyor. Şurası bir hakikattir ki, ecdadımızın miras bıraktığı yüksek ruh ve şuura sahip çıktıkça, Türkiye’nin yükselen değeri hak ettiği muteber konumda yerini alacak ve 1071’lerden, 1453’lerden, 19 Aralık 1918’lerden ve 9 Ocak 1922’lerden ecdadın yaktığı meşale, istikbalde daha güçlü parlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; şanlı bir tarihe sahip olan milletimizin unutulmaz zaferlerinin kilometre taşı olan 9 Ocak zaferinde Dörtyol’u işgalden kurtararak, kutsal vatan toprakları üzerinde özgür ve bağımsız yaşamamızı sağlayan, bu eşsiz zaferleri bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; Mehmet Çavuş gibi istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” HABER MERKEZİ