‘KİTAP OKUMAK GÜZELDİR’


Avrupa Birliği Erasmus+ Stratejik Okul Ortaklıkları kapsamında uygulanmakta olan, Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen, İskenderun’da Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu, Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu, İskenderun Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Avrupa’da 5 okul ortaklığıyla yürütülen “Today’s Readers, Future Leaders, Bugünün Okuyanı, Geleceğin Lideri” isimli kitap okuma projesinin dördüncü uluslararası toplantısı 22-27 Ocak 2017 tarihleri arasında Italya’nın Sicilya adasının şirin şehri Siracusa’da yapıldı.

21 KİŞİ KATILDI
Toplantıya aralarında İskenderun Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Faruk Cevher, İngilizce Öğretmeni Gülşah Zobar, Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu Müdür yardımcısı Hanefi Zobar, sınıf öğretmenleri Elif Koba ve Nurdoğan Güngör, Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu Müdür yardımcısı Gökhan Söker, Türkçe öğretmeni Hakan Çolak ve Matematik öğretmeni Funda Uluyol’un bulunduğu, Danimarka, Litvanya, Romanya, İtalya ve Polonya’dan gelen toplam 21 kişi katıldı. 5 gün süren toplantıda, geçtiğimiz dönem içinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Ayrıca projenin aktivitelerinden biri olan, Efsanelerimiz isimli konu üzerine sunumlar yapıldı.

‘6 ÜLKE 8 EFSANE’
Proje sayesinde, kütüphanelerine aldıkları yüzlerce kitapla, öğrencilerin hayal dünyasında değişik hikayeler oluşturduklarını belirten, Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu Müdür yardımcısı Hanefi Zobar, “Projemize bir yılı aşkın süredir devam ediyoruz. Okulumuza yüzlerce Türkçe ve İngilizce kitap almıştık. Bu sene de Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından tavsiye edilen Küçük Prens kitabını aldık. Şimdi tüm öğrencilerimiz bu kitabı okuyor. Kitap toplama kampanyamızla okulumuza Türkiye’nin değişik yerlerinde kitaplar geldi. Bunların yanısıra, ‘6 Ülke 8 Efsane’ diye kitapçık hazırladık. Efsaneleri öğrencilerimizle birlikte okuduk ve resimlerini çizdik. Bu kitabımızı da hediye olarak proje ortaklarımıza götürdük ve İtalya’da hediye ettik. Yine proje aktivitemiz olan, kitap okumaya yönelik posterler hazırladık. İskenderun Halk Kütüphanesine birer örneklerini bıraktık. İkinci dönem tüm okullarımıza bu posterleri dağıtmayı planlıyoruz” dedi.

’HEM EĞİTSEL HEM DE KÜLTÜREL BİR GEZİ OLDU’
İtalya toplantısı hakkında bilgi veren İskenderun Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Mehmet Faruk Cevher, toplantının verimli geçtiğini belirterek, şunları ekledi: “Toplantı süresince, diğer ülkelerde yapılan çalışmaları inceledik, bilgi alışverişinde bulunduk. Italya’da bizi güzel misafir ettiler. Hem eğitsel hem de kültürel bir gezi oldu. Siracusa Belediye Başkan Yardımcısı Francesco ITALIA , proje çalışmalarını izlemek için okula geldi ve bu tür çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aynı zamanda, okuldaki öğrenciler bize Sicilya adasına ait Colapesce Efsanesini piyes şeklinde sundular. İnşallah, bu proje ile okuyan bir nesil yaratma çabalarımız olumlu sonuçlar yaratacak”. Haber: Yılmaz AKPINAR