FİFA STANDARTLARINDA TESİS!


Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Türk futboluna daha nice yeni isimler katacak olan Karaağaçspor Tesisleri’ni ulusal standartlara taşıyacak olan çalışmaları yerinde inceleyerek, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.
Türk Futboluna Arsuz’dan Selçuk İnan, İsmail Köybaşı, Birkan Öksüz gibi yetenekli pek çok sporcuyu kazandıran toprak zeminli sahayı uluslararası standartlara taşıyacak olan projenin tüm detaylarıyla yakından ilgilenen Başkan Culha, sahanın tamamlanmasıyla Arsuz’a dev bir spor kompleksi kazandırılacağını ifade etti.
Futbol oynamaya elverişsiz olduğu gerekçesiyle maçlara kapanan Karaağaçspor Tesisilerini modernize edilmesiyle hem Arsuz’un sportif başarısına, hem de gençlerin geleceğine katkı sunacağını ifade Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Karaağaçspor Tesislerine yaptığımız yatırım, bu toprakların çocuklarından daha çok profesyonel futbolcular yetiştirmek, gençleri spora teşvik etmek, sağlıklı bir nesil yetiştirmek ve sporun önemini daha da pekiştirmek için büyük bir önem taşıyor. Çimlendirme, tribün ve soyunma odaları ile spor kompleksi olarak hizmet verecek olan tesisimiz tamamlandığında bu sahadan daha ne Selçuklar, ne İsmailler çıkacak ve biz onlarla da gurur duyacağız. Her zaman söylüyorum; Karaağaçspor futbolcu tarlası ve bu tarladan en iyi verimi almak için de yatırımlarımız devam edecek” dedi.
Başkan Culha, Karaağaçspor Sahası’na temel atma törenin Karaağaçlı olan ve Karaağaçspor Tesislerinden yıldızı parlayarak Türk Futbolu’na kazandırılan profesyonel sporcuların katılımıyla gerçekleştirmek istediğini belirterek, Arsuz’un gururu olan sporcularla görüşmeler yapıldığını ve onların zaman durumuna göre de tarih belirleneceğinin altını çizdi. İhaleyi alan yüklenici firma temsilcileri de sahanın FİFA standartlarında modernize edildiğini belirterek, taç çizgisinden sonra futbolcular için 10 metrelik bir koşu alanı, kale arkasında da 7,5 metrelik ısınabilecekleri bir alan oluşturulduğunu dile getirerek, Başkan Nazım Culha’ya sahayla ilgili bilgiler aktardı.
Haber: Yılmaz AKPINAR