‘ARSUZ’UN ŞAHLANMASI SÜRECEK’


Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, gelenekselleşen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleşen yeni yıl kutlama etkinliğinde belediye personeliyle bir araya geldi. Her yıl düzenlenen eğlenceli kutlama programının aksine, ülkenin içinden geçtiği süreci göz önünde bulundurarak 2016 yılında herkesin yüreğini yakan şehit cenazeleri dolayısıyla müzik ve eğlenceden uzak bir ortamda, Lion King Otel’de sade bir kokteyle düzenlenen etkinliğe Başkan Nazım Culha’nın yanı sıra, başkan yardımcıları, birim müdürleri, CHP Arsuz İlçe Yöneticileri ile belediye personeli katıldı.
Birlik, beraberlik ve kaynaşma mesajlarının öne çıktığı kokteylde Başkan Nazım Culha, 2016 yılının değerlendirmesini yapmanın yanı sıra, 2016 yılı içerisinde belediyeden emekli olan personele de plaket takdim ederek, hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

‘YEPYENİ BİR İLÇENİN DOĞUŞUNA ŞAHİTLİK YAPIYORUZ’
Kokteylde güzelliği kadar sunumuyla da dikkat çeken belediye personeli Jenny Corcet Katar, yaptığı açılış konuşmasında 2017 yılının barış, huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ederek, “Her yeni yıl yeni heyecanlar, yeni umutlar demektir. Geride bıraktığımız 2016 yılı her ne kadar ülkemiz, bölgemiz ve dünyamız adına çok hatırlamak istemediğimiz olaylara sahne olsa da barış, huzur ve kardeşliğe olan inancımızdan hiçbir şey kaybetmeden heyecanımızı 2017’ye taşıyoruz. Bizler Arsuz Belediyesi çalışanları olarak geride bıraktığımız 3 yıl içerisinde yepyeni bir ilçenin doğuşuna hem şahitlik yapıyor, hem de katkı sunuyoruz. Sayın belediye başkanımız liderliğinde devam eden bu süreç ile ortaya çıkan eserler, şunu gösteriyor ki; Doğru kişi ile doğru yoldayız. Bizler büyük bir aileyiz. Hepimizin yeni yılı kutlu olsun” dedi.

EĞLENCESİZ KUTLAMA
Belediyenin geleneksel hale getirdiği yılbaşı seremonisinin üçüncüsünü bu yıl farklı bir konseptle kutladıklarını söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Sizlerin de bildiği gibi ülkemiz çok hassas bir dönemden geçmektedir. Buradan yola çıkarak daha önceki yıllarda yaptığımız eğlenceli kutlamaları bu yıl kaldırdık. 2016 yılı, maalesef ülkemiz için iyi bir yıl değildi. Çok fazla sayıda şehit verdik. 15 Temmuzda bir darbe girişimi yaşadık. Bu girişimde de çok fazla şehit verdik. Ülkemiz hem bu, hem de daha sonra yaşanan gelişmelerden dolayı huzursuzluk ve sıkıntı içerisinde… 2016 yılını nasıl gönderdiysek, inşallah ülkemizdeki sıkıntıları da, üzüntüleri de o şekilde göndermişizdir. 2017 yılı başta ülkemiz için, sonra ilimiz, sonra da ilçemiz için hayırlı ve uğurlu olur inşallah.. Arsuz Belediyesi Ailesi olarak üçüncü yılbaşı etkinliğini ve aslında dönüp baktığımızda dünmüş gibi hissetsek de fiili olarak görev üstlenmenin de üçüncü yılını kutluyoruz. Bu çok uzun bir süre gibi görünse de bana sorarsanız üç aylık bir süre gibi.. Bu süreci çok yoğun ve dolu dolu yaşıyoruz. Özellikle 2016 yılı bizim açımızdan bir hamle yılıydı, yatırımların yoğun yaşandığı bir yıldı. İnşallah bu hızımız 2017 de artan bir ivmeyle devam edecek” dedi.
Arsuz Belediyesi personelinin başarıya sunduğu katkıya dikkat çekerek, yıl boyunca harcadıkları emek için teşekkürlerini sunan Başkan Nazım Culha, “Başarı bir ekip işidir. Arsuz Belediyesi’nin bir gram başarısı varsa, bu başarıda en alt kademedeki işçi kardeşimiz, en üst düzeydeki yöneticimiz, müdürlerimiz, memurlarımız, meclis üyelerimiz, sekreterimiz, başkan yardımcılarımız da bu işin içinde paydaştır. Herkes canla başla elinden geleni yapmak için çalışıyor. Ben katkınızdan ve başarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Hayata geçirdiğimiz ve geçireceğimiz projelerle belediyemizin hizmet kervanı devam edecektir ve şahlanma durmayacaktır. 5 yıllık döneme dair ne söylediysek hepsini sizin katkılarınızla, sizin sayenizde, dayanışma içerisinde yapacağız. 2016 yılında yaşadığımız hiçbir üzüntüyü 2017 yılında yaşamamak dileğiyle 2016 yılını uğurladık. 2017 yılı hepimiz için mutlu ve huzurlu bir yıl olsun. Hepinize mutlu, huzurlu ve barış dolu bir yıl diliyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Arsuz Belediyesi Personeli adına Sosyal ve Kültür İşleri Müdürü Bedriye Devrim Çetin, Başkan Nazım Culha’ya çiçek takdim ederek, yeni yılını kutladı.
Başkan Culha daha sonra, belediyenin çeşitli birimlerinde görev yaptıktan sonra emeklilik hayatına adım atan personellerinden Bedi Çiçek, Behçet Göl, Selim Reyhani, Ali Altun, Süleyman Gümüş ve Sefa Yüksel’e hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketlerini takdim ederek, emeklilik hayatlarında kendilerine başarılar diledi.