AH ENERJİSA, VAH ENERJİSA!

Kesilen elektrikler yüzünden bu şehirde yaşamaktan günlerimiz cehenneme dönüyor. Acaba akşam elektrikler kesilecek mi? diye bütün günümüzü sıkıntı ve düşünce içinde geçiriyoruz.. Yıl 2017 olmuş, biz hala İskenderun’da elektrik derdindeyiz..
İki günlük fırtınada kent harap, günümüz hüsran..
Bu soğuklarda klimalarla, elektrikli aletlerle ısınan vatandaşlarımız var, bebekler var.. Kapı aralığından gelen soğuktan bile neredeyse hasta olacağız. Dışarıda zaten salgın hastalık kol geziyor. Düşünsenize Allah’tan karda, kışta çok soğuk bir memlekette yaşamıyoruz. Yollar kapalı değil, kar yok.. Eğer öyle olsaydı, düşünemiyorum ne halde olduğumuzu..
Bütün bir kışı elektriksiz geçirirdik.. İskenderun’un dışında böyle elektrik sıkıntısı yaşayan bir yer bana söyleyebilirmisiniz? Enerji de çok büyük adımlar atılıyor, ama bakın İskenderun’da tık yok. O zaman bizi İskenderun olarak bu memleketin dışında mı görüyorsunuz? Adına zulüm ve işkence dediğim bize bu yaşattıklarınız için İskenderunlular olarak ne yaptık size bee ey yöneticiler..
Bu memleket enerjiye bu kadar ihtiyaç olduğu kış günlerde bu zulmü hak etmiyor? Günü gelen elektrik faturalarını tahsil etmede çağ atlıyorsunuz, ödenmeyen faturalardan dolayı kesmeyi biliyorsunuz. Kentin her tarafına fatura tahsil büroları açıyorsunuz, peki bunun karşılığı neden yok? Başka bir şehre gittiğimizde bizde elektrikler kesiliyor demeye dilimiz varmıyor.. Utancımızla kalıyoruz. Geçen yıl bir Enerjisa yetkilileri dönemin Milletvekili Mehmet Algan’ın girişimiyle kesilen elektriklerden dolayı bir toplantı yaptılar ve dediler ki; “Biraz sabredin yakın bir zamanda bu sorunu kökten çözeceğiz. Artık Elektrik sorunu kalmayacak. Çünkü İskenderun’a 30 Milyon TL’lik elektrik harcaması yapıyoruz” Aradan bir, birbuçuk sene geçti. Aynı tas, aynı hamam. Çok merak ediyorum, bu 30 Milyon TL ile ne yaptınız? İskenderun’da elektrik anlamında ne değişti? Hadi bir iki mahalledeki sorunlar çözüldü, artık oralarda elektrikler kesilmiyor desem haklısınız.. Herhangi bir bilgilendirme de yapılmıyor.. Bahsettiğim toplantı da direte direte Mehmet Algan’ın büyük gayretiyle yapıldı.
Yoksa buraya ayak basacağınız yoktu..
O zaman ben elektrik anlamında hiçbir yatırım yapıldığına inanmıyorum.
Ey EnerjiSA!
İsmin sonunda bu memleketin yetiştirdiği, Allah gani gani rahmet eylesin ender iş adamlarımızdan Sakıp Sabancı’nın adı var.. Eğer bugün yaşasaydı, vatandaşa bu zulmünüzden dolayı sizi EnerjiSA’nın kapısının önünden bile geçirmezdi.