‘VAR OLABİLMEK İÇİN İNOVASYON YAPMALIYIZ’

mmk-iste2
İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO), Bilim ve Teknoloji Sohbetleri kapsamında, MMK Metalurji Sanayi Ticaret ve Liman İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ozan Karadağ’ın konuşmacı olarak katıldığı “Akademik Başarının Profesyonel İş Dünyasına Taşınması” konulu etkinlik İSTE Rektörlük konferans salonunda gerçekleştirildi.
Dünyadaki en zor işlerden birinin insanları yönetmek olduğunu belirterek konuşmasına başlayan MMK Metalurji Sanayi Ticaret ve Liman İşletmeciliği A.Ş. Üretim Direktörü Ozan Karadağ; “Özellikle özel sektörde insan yönetmek dünyanın en zor işlerinden birisidir. Bu noktada insanı iyi anlamlandırmalıyız. Bizler insanı tanımak adına X,Y,Z olarak ayırarak tanımlayalım. X kuşağı 1965 ile 1979 doğumlu arasındakilere, Y kuşağı 1980 ile 1999 arasındakilere denmektedir. Z kuşağı ise 2000 yılı ve sonrasını oluşturmaktadır” açıklamalarında bulunarak kurumsal iş alanında nesillerin tanımını yaptı.

Y NESLİNİ TANITTI
Kurumsal İş Dünyasındaki istihdamın %40’ını Y nesli oluşturmakta olduğunu, girişimci ve yaratıcı kuşağın bu nesil olduğunu belirten MMK Metalurji Sanayi Ticaret ve Liman İşletmeciliği A.Ş. Direktörü Ozan Karadağ; “Y kuşağı sektör değil, şirket seçmekle beraber, yaratıcı ve girişimci gençlerden oluşmakta. İkna edildiklerinde yüksek performans ile çalışarak şirketlerde dinamik bir fark yaratabiliyorlar. Ancak Y kuşağı bir şirkette en fazla 2 yıl çalışıyor ve ardından şirket değiştiriyor. Aslında baktığımız zaman X ve Y kuşağının kişilik özellikleri aynı fakat yöntemlerinin farklı olduğunu görüyoruz” sözleri ile şu anki aktif çalışan kuşak olan Y neslini tanıttı.

‘İNOVATİF FİKİRLER ÜRETİN’
Kurumsal iş alanlarında dünyanın en büyük firmalarının teknoloji firmaları olduğuna dikkat çekerek, Türkiye’nin inovatif üretim yapması gerektiğini vurgulayan Ozan Karadağ; “Bizler katma değeri yüksek ürünler üretemiyoruz. Dünyaya baktığımızda marka değeri yüksek şirketlerin hep teknoloji şirketleri olduğu aşikâr iken, Türkiye’nin en iyi şirketlerine baktığımızda ise sektörlerin içinde teknoloji olmadığını görüyoruz. Bu yüzden inovasyona ihtiyacımız var. Türkiye’nin teknolojik olarak dünyada var olabilmesi için inovasyon yapmalıyız” bilgilendirmesinde bulunarak, İSTE’li öğrencilerden inovatif fikirler üretmelerini istedi. MMK Metalurji Sanayi Ticaret ve Liman İşletmeciliği A.Ş. Üretim Direktörü Ozan Karadağ konuşmasının ardından İSTE’li öğrencilerin sorularını yanıtlayarak tavsiyelerde bulundu. Program sonunda Prof. Dr. Eyyuphan Yakıncı’nın MMK Metalurji Sanayi Ticaret ve Liman İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ozan Karadağ’a plaket takdim etmesi ile konferans sona erdi.