’KAPIMIZ HERKESE AÇIK!’

culha-kaymakam1
Kurumlar arası istişareye büyük önem veren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ilçeye yeni atanan Kaymakam Musa Sarı’nın ardından Arsuz İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Emin Albayrak’ı makamında ziyaret ederek, yeni görevlerinde başarılar diledi. Mülki İdare Amirleri Kararnamesiyle Van – Tuşba Kaymakamlığı görevindeyken Arsuz’a atanan ve Hatay eski Valisi Abdülkadir Sarı’nın da kardeşi olduğu bilinen Kaymakam Musa Sarı ile yaklaşık üç aydır Jandarma Komutanlığı görevini yürüten Üsteğmen Mehmet Emin Albayrak ziyaretinde Başkan Culha’ya yardımcıları Ali Yavuz ve Sedat Deveci ile belediye meclis üyeleri eşlik etti. Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretlerde yapılacak olan hizmetlerde ortak akıl ve işbirliğinin önemine dikkat çekilirken, Arsuz’da var olan birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamının sürmesi için de birlikte hareket etmenin gerekliliğine vurgu yapıldı.

‘KURUMLAR ARASI İŞBİRLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ’
Ziyaretlerde kurumlar arası işbirliğinin önemine değinen ve Arsuz’un gelişmesi için tüm kurumlarla işbirliği içerisinde çalıştıklarını ifade eden Başkan Nazım Culha, “Hoşgeldiniz, ilçemize şeref verdiniz. Bizler de yerel yöneticiler olarak devlet kurumlarıyla, güvenlik güçlerimizle ve emniyetimizle işbirliği içinde olmayı hedefledik ve bu şekilde de devam etmeyi düşünüyoruz. İşbirliğiyle güzel şeyler yaptık ve yapmaya da devam edeceğimize inanıyorum. Arsuz, yeni kurulan bir ilçe. Bu ilçenin oluşması gelişmesi, modern bir kent olması için mutlak suretle devletin desteğine ve projelerine ihtiyaç var. Bizler yerel yöneticiler olarak o zemini hazırlıyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla iyi ilişkiler ve diyaloglarla onların projelerinin hayata geçmesi yönünde katkı sunuyoruz. Şu anda kaymakamlığımızla beraber ciddi çalışmalarımız ve işbirliğimiz var. Barışık bir yönetim modeli uyguluyoruz. Arsuz; Hatay’ın görünen yüzüdür. Ulusal ve uluslararası yüzüdür. Çünkü; şu anda nüfusumuz resmi kayıtlarda 82 bin 500 olarak görünse de bu sayı yazın 300 binleri buluyor. 120 tane sitemiz var. Buralarda Antakya, Gaziantep gibi bir çok ilimizden ikamet eden insanlar var. Ayrıca günübirlik gelen konuklarımız var. Devlet kurumlarımıza ait kamplarımız var. Bu nedenle çok sayıda vatandaşımız ikamet ediyor ilçemizde. Yurt dışında yaşayıp, Arsuz asıllı olan çok sayıda vatandaşlarımız var. Aslında, burada büyük bir zenginlik yatıyor. Kültürel zenginliğimiz, etnik zenginliğimiz var. Onun için çok önemli bir ilçeyiz. İki şey hedefliyoruz; bu kültür zenginliğinin, yüzyıllardır süregelen barış ve kardeşlik sürecinin devamı. İkincisi de kentin kültür ve tabiat dokusunun muhafaza edilmesi. Denizin, tabiatın, çevrenin, doğanın korunması bizim için asıl olandır. Kent gelişsin, ama gelişirken zenginliklerimize dokunmayalım, onları koruyalım ve barış -huzur ortamı devam etsin. İnşallah bütün ülkemizde, ilimizde huzurun tesisi burası gibi olsun” dedi.

‘OYUNA GELMEYECEĞİZ’
Jandarma Komutanlığı ziyaretinde de ülkenin zor günlerden geçtiğini de ifade eden Başkan Culha, “Ülkemizin her köşesinde yaşanan acı bizi de yakıyor. İlçemizin güvenliği ve bizim güvenliğimiz için çalışıyorsunuz. Hatta dönem dönem, yan yana çalışıyoruz. Hepimiz ekip olarak devletimizin ve güvenlik kuvvetlerimizin her zaman yanındayız ve her türlü desteği sağlamaya hazırız. Son günlerde Ortadoğu’da yaşananlar hepimizi tedirgin etti. Hatay için karamsar bir tablo, karamsar bakış açıları var. Ama, ben şuna inanıyorum; Getirilmek istenen noktaya Hatay hiçbir zaman gelmeyecektir, Arsuz hiç gelmeyecektir. Hiçbir Hatay’lı komşusuna, yakına zarar vermek istemez. zarar vermek istemediği gibi, kendisi korur” şeklinde konuştu.

‘ARSUZ’UN BİR HEMŞERİSİYİM’
İlçeye yabancı olmadığı belirterek, Arsuz’un sadece Hatay’ın değil, Türkiye’nin gözbebeği olduğunu ifade eden yeni Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, “Kadirliliyim. Bölge insanlarına yabancı değilim. İnşallah, güzel hizmetleri hep birlikte ilçemize sunarız. Görev yatığım ilçelerde belediyelerimizle, tüm kurumlarımızla, vatandaşlarımızla içiçe, uyum halinde görev yaptım. Bugüne kadar bu hep böyle oldu, inşallah Arsuz’da da böyle olur. Her kesimle diyalog içerisinde olmaya önem veriyorum. Uyum içerisinde olunduğunda bazı neticelerde beraberinde geliyor. Başarı her zaman ekip işidir. Ekip halinde hareket eder de bir şeylerin önünü açarsak inşallah hizmette de daha başarılı oluruz diye düşünüyorum. Kendimizi buranın bir hemşerisi gibi görüyoruz. Her zaman kapımız hepinize açık. Yapabileceğim, yardımcı olabileceğim her konuda sizleri beklerim. Zaman zaman sizlerin görüşlerine başvururuz, bir araya geliriz. Bizler her ne kadar ilçenin mülki amiri olsak da siz buraları daha iyi biliyorsunuz. Neticede buranın sahibi sizlersiniz. Hep birlikte istişare halinde, güzel bir çalışma dönemi geçiririz diye düşünüyorum.. Çalıştığımız yerlerde çok şükür kimseyle sorunumuz olmadı, güzel bir şekilde, herkesle samimi bir şekilde, diyalog halinde geçirdik çalışma süremizi. Burada da böyle olur inşallah. Nazik ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim” diyerek, ekip çalışmasının önemine dikkat çekti.

‘ARSUZ ÇOK İYİ NOKTADA’
Arsuz’un asayiş açısından sıkıntılı bir ilçe olmadığına dikkat çeken Arsuz Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Emin Albayrak da, ” Göreve yeni başladım. Ama Arsuz’a genel olarak baktığımızda asayiş olayları ve diğer açılardan çok sıkıntılı bir ilçe olmadığını ifade edebilirim. Hatay’ın sınır ilçelerinde bazı sıkıntılar var ama Arsuz bir çok konuda iyi bir noktaya gelmiş. Güzel bir birliktelik sağlanmış burada. İnşallah hep böyle devam eder. Bir sıkıntı olmasın diye devriyelerimiz ve ekiplerimiz sürekli görev başındalar, halkın yardımına her zaman koşmaya çalışıyoruz. Emniyetimizle birlikte koordineli bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah bu ortamı hep birlikte devam ettiririz. Kurumlar arasındaki ilişki de en üst düzeyde. Jandarma olarak yapabileceğimiz her şeyde yanınızdayız” şeklinde konuştu.