HEM’DE ‘SAĞLIK VE BESLENME’ KONULU SEMİNER


Sağlıklı Beslenme konusunda İskenderun Halk Eğitimi Merkezi ve İskenderun Teknik Üniversitesi tarafından iki yıldır yürütülen çalışmalar kapsamında, İskenderun Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükran Çakir Arıca tarafından 2015-2016 Eğitim yılında, İskenderun Halk Eğitim Merkezi’ne gelen kursiyerlere “Sağlık ve Beslenme” konulu seminerler verildi.
Kursiyerlere yapmış olduğu bilgilendirme çalışmalarını büyük bir fedakarlık ile gerçekleştiren Prof. Dr. Şükran Çakır Arıca’ya teşekkürlerini ileten İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Nesim Sarı, plaket takdim etti.
İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Nesim Sarı açıklamasında, “Günümüzde, teknolojinin gelişmesi, kentleşme, kadının iş hayatına atılması, yoğun iş temposu, çocukların okulda daha uzun zaman geçirmeleri, seyahat etme, yalnız yaşama gibi nedenlerle, hazır ve hızlı (fast food) gıdalara rağbet artmıştır. Bitkisel ve hayvansal üretimde kullanılan kimyasallar, gıda üretiminde kullanılan teknolojik işlemler, katkı maddeleri kullanımı, ambalajlama, depolama ve gıdaların tüketime hazırlığı sırasında oluşan mikrobiyolojik ve kimyasal bulaşmalar nedeniyle gıdanın yapısında önemli ve insan sağlığı açısından sakıncalı değişmeler olabilmektedir. Bütün bunların, metabolik sendrom, obezite, kanser, osteoporosis, gibi hastalıkların sıklığını artırdığı bilinmektedir. Ayrıca, araştırmalara göre depresyon, Alzhemier ve şizofreniye de neden olabilmektedir” dedi.