HATAY’I GÜZELLİKLERİYLE ANMALIYIZ’

Bölgesel ve sektörel iş dünyası temsil örgütlerinin çatı kuruluşu olarak Türkiye’nin her noktasına yayılan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, 6 Aralık Salı günü Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanvekili Serdar Güven’i makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette TÜRKONFED’in çalışmalarını Başkanvekili Serdar Güven ile paylaşan Kadooğlu, “TÜRKONFED olarak ülkemizde ve bölgemizde yaşanan sıkıntıların üzerine giderek bunları çözüme kavuşturmayı amaçlıyoruz. STK’ların amacı da bu olmalı. 15 Temmuz’da yaşananlardan sonra ülkemizin her yerinde ziyaretlerimizi sıkılaştırdık. Vatandaşlarımızın ekonomik, sosyal ve kültürel beklentilerini ilgili kişi ve kurumlara aktarmaya devam ediyoruz. Ortak amacımız; huzur, demokrasi ve özgürlüklerin iyileştirilerek ülkemizin kalkınmasıdır” dedi.

‘SAHADA ÇALIŞAN KONFEDERASYONUZ’
Konuşmasının devamında; 22 bölgesel, 3 sektörel federasyon, 24 bin üye ve 186 dernek ile Türkiye’nin en büyük oluşumlarından biri olduklarının da altını çizen Kadooğlu, “39 kişilik yönetim kurulumuz ile herhangi bir ideolojik ayrılığa düşmeden ortak paydada buluşarak çalışıyoruz. Kimseyle kutuplaşmadan, salonda değil sahada çalışıyoruz. Kadın haklarından KOBİ’lerin gelişimine kadar 25 bilimsel rapor hazırlayarak ülkemizin gelişimine katkıda bulunduk. Hatay’ın hoşgörüsünden ve sizin misafirperverliğinizden çok memnunuz. Sayın Başkanıma da bizleri kabul ettiği için çok teşekkür ederim” diyerek, TÜRKONFED’in çalışma raporlarını içeren kitapçıkları HBB Başkanvekili Serdar Güven’e iletti.

‘HER FEDAKARLIĞI YAPIYORUZ’
İş dünyasının saygın konuklarını samimiyetle ağırlayarak, Hatay Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği projeler hakkında misafirlerine düşüncelerini paylaşan Başkanvekili Güven, “Bilgi birikimi yüksek ve alanında lider iş insanlarının şehrimizde olması bizim için çok değerli. Bizler de sizin gibi sorunları sahada analiz ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Altyapısıyla, üstyapısıyla, sanatsal ve kültürel çalışmalarıyla projelerimiz ve atılımlarımız devam ediyor. Tarih kokan şehrimizin bölgesinde ve Türkiye’de başarılarla, güzelliklerle anılması için üzerimize düşen her şeyi fedakârlıkla yapıyoruz” ifadelerini kullanarak Hatay halkının bu çalışmalardan memnun olduğunu belirtti.
KONU BAŞLIKLARI MASAYA YATIRILDI
Hatay’ın fiziki, siyasi, sosyal ve ekonomik konularının görüşüldüğü ziyarette Suriye’de yaşanan savaş da ele alındı. Devam eden savaştan dolayı Hatay’ın yanlış tanıtıldığını ve bu yönde olumsuz bir algı yaratıldığını sözlerine ekledi. Konuyla ilgili olarak HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın ulusal ve uluslararası birçok çalışmanın altına imza attığını ve sürekli sahada olduğunu belirten Serdar Güven, Hatay’ın ekonomik anlamda eski parlak günlerine dönmesi için yoğun çaba harcadıklarını ifade etti. Yaklaşık 1 saat süren ziyaret, Hatay Büyükşehir Belediyesinin tarihi taş binasının önünde çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.