GÜNEY ECZA KOOPERATİFİ HİZMETE GİRDİ

Güney Ecza Kooperatifi Hatay Şubesi, İskenderun’da hizmete girdi. İskenderun Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Levent Hakkı Yılmaz, Hatay Eczacı Odası Başkanı Eczacı Sedat İlkin, 40’ncı Dönem Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyeti Üyesi Esin Demirtok, çevre illerin eczacı oda başkanları ve çok sayıda eczacının katıldığı Güney Ecza Kooperatifi Hatay Şube açılışında açış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Tarkan Bir, Güney Ecza Kooperatifi’nin toplam 9 ilde 1500 eczaneye hizmet verdiğini belirterek, eczanelerin ve vatandaşların rahatlatılması adına önemli olduğunu söyledi.

ECZACILARIN ORTAK ÇABASIYLA KURULDU
Güney Ecza Kooperatifi Hatay Şube Başkanı Tarkan Bir, yaptığı konuşmada şöyle dedi; “Ecza kooperatiflerinin ortaya çıkması 1970’li yıllara dayanır. Eczacılar yaşadıkları zor ekonomik koşullardan çıkma çabası ile kooperatif oluşumlarını bir çare olarak üretmişlerdir. Güney Ecza Kooperatifi bölgemiz eczacılarının ortak çabasıyla kurulan günümüz eczanelerinin ilaç gereksinimini karşılayan temin ve dağıtım sektöründe faaliyet gösteren tamamı eczacıların sermayesi ile kurulmuş ve kısa zamanda gelişerek eczanelerin ve halkımızın hizmetine cevap veren ekonomik bir yapıdır. Güney ecza kooperatifi merkezi Mersin’de olmak üzere Adana, Gaziantep ve Hatay şubeleri ile toplam 9 ilimizde yaklaşık 1500 eczaneye hizmet vermektedir.
Bu hizmet depoculuk hizmeti ile sınırlı olmayıp eczacılık mesleğinin gelişmesi ve iyileştirilmesi amacı ile sürekli meslek içi eğitimler vermekte, sosyal sorumluluk projeleri ile toplumsal faaliyetlerde de bulunmakta, sanatsal etkinlikler yapmakta, üye ve personelleri ile sınırlı olarak ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vermektedir.
Güney ecza kooperatifi Hatay şubesi bölgemizde eczacılarımıza ve halkımıza daha yakın olmak ve daha kaliteli hizmet vermek amacı ile faaliyete geçiriliyor.
Güney Ecza Kooperatifi Hatay şubesi halkımızın ilaca ulaşımında iyi eczacılık ve depoculuk uygulamaları ile daha kaliteli hizmet vermektedir. Eczacıların telefonla veya internet üzerinden verdikleri siparişler günde 4 servis ile eczanelere ulaştırılmaktadır. Ayrıca nöbetçi eczanecilerimizin nöbet süresince oluşan acil ihtiyaçları da Hatay şubemiz tarafından karşılanmaktadır. Güney ecza kooperatifi Hatay şubesi bütün bu hizmetleri şimdilik 32 personel ve 11 araç ile gerçekleştirmektedir. Güney ecza kooperatifinin sürekli büyüyen yapısı ile bu sayılar daha da artacağını umuyoruz.”

MİLLİLEŞME ADINA ÖNEMLİ BİR GELİŞME
İskenderun Kaymakamı Hacı Hasan Öziyiği yaptığı konuşmada, ilaç sektöründe millileşmenin önünü açan ve bu konuda umutlandıran ecza kooperatiflerinin önemli bir görevi yerine getirmesi nedeniyle önemli olduğuna vurgu yaptı. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de yaptığı konuşmada, kentin gelişimi ve kalkınması adına tüm yatırımları destekledikleri gibi İskenderun’un il olması umudunun sürdüğüne dikkat çekerek, açılışın tüm eczanelere hayırlı olması temennisinde bulundu. Çeşitli meslek örgütlerinin başkan ve yöneticileri ise yaptıkları konuşmalarda Eczanelerin genel sorunları ve sektörün içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek, kooperatifleşmenin bu konuda önemli bir umut olduğuna vurgu yaptılar.