‘GÜLERYÜZ’ÜNÜZ HERŞEYE BEDEL!

Öğrencileriyle birlikte hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projeleriyle farkını ortaya koyan Güleryüz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Park Forbes AVM’de el işi sergisi açtı. ‘Bu hayatta bizde varız’, ‘Dünyaya bir de bizim gözümüzle bakın’ mesajlarını tişörtlerindeki mavi gözlerle veren engelli öğrencilerin kendi elleriyle yaptıkları birbirinden güzel eserlerin yeraldığı serginin açılış kurdelesini Arsuz Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürü Bedriye Devrim Çetin kesti. Engelli öğrencilerin yaptığı el işi eserleri beğeniyle incelerken okul hakkında Güleryüz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Ortağı Nesli Özdemir’den bilgiler alan Bedriye Devrim Çetin, “Engelli öğrencilerimizi ve sizleri çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum. İstenildiğinde hiç birşeyin engel tanımadığının göstergesi olan bu eserlerin yeraldığı serginin açılışını yapmaktan büyük bir mutluluk duydum. Sizin güleryüzünüz, bizim gülen yüzümüzdür” derken, oldukça duygulandı.

ÇOCUKLARIMIZIN EL EMEĞİ
2015 yılından bu yana hizmet veren Güleryüz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 50 öğrencinin eğitim aldığını ifade eden Nesli Özdemir de, “Her yıl olduğu gibi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü farklı etkinliklerle kutluyoruz. Bu sergide engelli bireylerin farklı alanlarda yeteneklerini sonuna kadar kullanmalarını sağladık. Sergilenen ürünlerin tamamı çocuklarımızın el emeğidir. Sergimizde dekoratif kapı süsü, çerçeveler, anahtarlıklar, geri dönüşüm ürünleri, kokulu taşlar gibi bir çok çalışma yer alıyor” derken, öğrencileri sosyal hayata adepte etmek için de serginin yanısıra AVM’deki bazı mağazalarda da bir günlük işe yerleştirdiğini ifade etti. Öğrencilerin farkındalığını arttıran ve onların da bu dünyada yaşadığı gerçeğini hatırlatan sergiye büyük bir heyecanla hazırlanan öğrencilerin Arsuz Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürü Bedriye Devrim Çetin’e anne diyerek sevgi gösterilerinde bulunduğu sergideki ürünler, sergiyi izleyenlerden tam not aldı.

SİNAN AKÇIL’LA DANS ETTİLER
Aynı gün Park Forbes’da konser veren Sinan Akçıl, engelliler haftası olması sebebiyle çocuklarla birlikte sahnede şarkı söyleyerek dans etti. Engelli öğrenciler yapmış oldukları ürünlerden Sinan Akçıl’a hediye etmeyi de ihmal etmediler. Engelli öğrenciler ile çok güzel vakit geçiren ve birlikte şarkılar söyleyip dans eden Akçıl konser sonrasında engelli öğrencilere imza vermeyi de ihmal etmedi.