GENÇ MÜSİAD ‘ARSLAN’ GİBİ!


Genç MÜSİAD Hatay Şubesi’nin 5. Olağan Kongresi’nde birlik ve beraberlik mesajları verildi. Tek liste ile gidilen kongrede mevcut başkan Yusuf Arslan’ın güven tazelediği kongrede MÜSİAD ailesine yeni katılan üyelere de rozet takıldı. Genç MÜSİAD Hatay Şubesi 5. Olağan Kongresi’ni yoğun katılımla gerçekleştirdi. Ramada Otel’de gerçekleştirilen kongreye Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı M. Fatih Tosyalı, SGK İl Müdürü Hamit Bal, İŞ-KUR İl Müdürü Ziya Yüksel, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, Genç MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Yusuf Arslan ve davetliler katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan kongre, MÜSİAD’ın sinevizyon gösterimi ile devam etti. Daha sonra açılış konuşmasını yapan Genç MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Yusuf Arslan, tarifsiz acılar yaşadığımız şu günlerde vatan müdafası için toprağa düşen şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi.

‘DURMAK YOK, YOLA DEVAM’
Göreve geldiği günden bu yana üyelerle birlikte canla başla çalıştıklarını kaydeden Genç Müsiad Hatay Şube Başkanı Yusuf Arslan, “9 Ocak 2015 yılında başkanlığına nail olduğum bu şerefli görevde bugüne denk yaptığımz MÜSİAD ticari ve bölgesel katılımlar, sosyal sorumluluk projelerimiz, KOSGEB ve DOĞAKA ile iş birlikteliğine giderek içinde girişimcilik ruhu olan ve firmalarımıza kurumsallık katmak isteyen üyelerimize eğitim desteklerinde bulunduk. Çevremizdeki çeşitli insanlarla tanışmak için bölgesel ziyaretlerde ve fikir alışverişinde bulunmak için mülki amirlerimizle bir araya geldi. Uluslar arası Genç İş Adamları Kongresi gibi sosyal ve sektörel faaliyetleri Allah’ın izniyle yerine getirdik. Bu tip faaliyetlerle üyelerimize vizyon kazandırmaya çalıştık. Milli ve manevi değerler ışığnda evrensel gelişmeleri değerlendirerek, toplumuk yaşam standardı ile sosyo-kültürel bilgi düzeyinin yükseltilmesi için çalışma ve bu çerçevede faaliyet gösteren genç girişimcilerin temsilcisi olmak için çaba sarf ettik” dedi.

’HAYIRLI OLSUN’
15 Temmuz hain darbe giriminden de bahseden Arslan, “Darbe girişiminde bulunan vatan hainleri karşılarında artık dirayetli ve inançlı aziz Türk milletini buldu. Elhamdurillah Mehmet Akif’in bahsettiği Diriliş nesli olan bizler müthiş bir direniş ile darbeyi püskürttük. Allah bir daha bu millete 15 Temmuz gibi kara bir geceyi yaşatmasın” diye konuştu. Kongreye katılan Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın ise, Genç MÜSİAD’ın çalışmaları yakından takip ettiğini söyledi. Gençlerin her zaman üretken ve çalışkan bir nesil olduğunu kaydeden Kaymakam Aydın, kongrenin hayırlara vesile olmasını dilerken, yönetim kurulu üyelerine de üstün başarılar diledi. Konuşmaların ardından geceye katkıda bulunanlara plaket takdim edilirken, Genç Müsiad Hatay Şube Yönetimi’ne girenlere de rozetlere takıldı. Gneç MÜSİAD Hatay Şubesi yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluşuyor; Yusuf Arslan, Can Biçer, Said İnan, Metin Eker, Sevim Özsüren, Mehmet Ali Açıkyol, Hüseyin Erdem, Kübra Çalışkan, Abdulkadir Güven, Fatih Dumanoğlu, Enes Atasayar ve Uğur Yatmaz. Haber/Foto: Mustafa Topal