‘9 OCAK’ ANISI KAN BAĞIŞI KAMPANYASI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Hatay’ın Dörtyol ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı nedeniyle DGC Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti ve Kızılay işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenlendi. Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti tarafından organize edilen ve Kızılay İskenderun Kan Alma Merkezi işbirliği ile koronavirüs tedbirleri kapsamında randevu sistemi ile düzenlenen kampanya yoğun ilgi gördü.

Dörtyol ilçesi Çaylı Caddesi Vakıfbank önündeki Kızılay tarafından kurulan stantlara gelerek kan bağışında bulunmak isteyen vatandaş sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla oluşturulan randevu sistemi ile bağışta bulundu.

Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sedat İskenderoğlu yaptığı açıklamada; “Bugün milli mücadelede işgalci düşman güçlerine ‘ilk kurşunu’ sıkarak Misakı Milli sınırları içinde direnişin kıvılcımını çakan ve Kuvay-i Milliye ateşini yakan yiğit Dörtyol’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yılını kutluyoruz. Biz de, Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti olarak bu kurtuluş günümüze bir katkı sunmak ve anlam kazandırmak adına ilçemizde bulunan siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve birçok dernek üyelerinin de desteği ile bir ‘Kan Bağışı’ kampanyası düzenledik. Bu kampanyaya katılarak bizlere destek veren tüm kuruluşlarımıza yoğun ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, Ecdadının kanlarını vererek kurtardığı bu vatan toprakların üzerinde yaşayan torunları da yaptıkları kan bağışları ile de dünyanın ve ülkemizin içinde bulundu salgın hastalıkla mücadele de hayat kurtaracaklardır” dedi.