OTOPARK GELİRLERİ ARTIK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNE AKTARILMAYACAK

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Türkiye Çevre Ajansı Kurulması ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi kabul edildi. Böylece ilçe belediyeleri, otopark gelirlerini büyükşehir belediyesine aktarmayacak. İlçe belediyeleri ayrıca, bölge otoparkı, kapalı ve açık otoparklar yapma, işletme ve bunlara ruhsat verme görevine sahip olacak.

Kanun teklifi ile ilçe belediyelerinin otopark gelirlerinin büyükşehir belediyelerine aktarmasının önüne geçiliyor.
Düzenlemeyle Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nda değişiklik yapılarak, büyükşehir belediyelerinin görev ve sorumlulukları maddesine; bisiklet yollarının, bisiklet park istasyonlarının, bisiklet ve elektrikli skuter şarj istasyonlarının, yaya yollarının ve gürültü bariyerlerinin planlanması, projelendirilmesi, yapımı, bakımı ve onarımıyla ilgili işleri yapma hükmünün eklenmesi öngörülüyor.

BISIKLETLI ULAŞIM PLANI HAZIRLANACAK
İlçe belediyeleri ise bölge otoparkı, kapalı ve açık otoparklar yapma, işletme ve bunlara ruhsat verme görevine sahip olacak. Ulaşımdan kaynaklanan emisyonların azaltılması amacıyla bisikletli ulaşımın yaygınlaştırılması için hazırlanacak ulaşım ana planlarında bisikletli ulaşıma yer verilmesi veya bisikletli ulaşım ana planının hazırlanması esas olacak.