KORONAVİRÜS SALGINI, SOSYAL VE EKONOMİK HAYATIMIZI TAMAMEN DEĞİŞTİRDİ

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda, Korona virüs (Covid-19) tedbirleri dikkate alınarak video konferans yöntemiyle 2020 yılının son meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Yeterli çoğunluğun sağlandığı Aralık ayı Meclis toplantısı, İTSO Meclis Başkanı Okan Belli Başkanlığında gerçekleştirildi. İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Meclis toplantısında 2020 faaliyet raporu hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

İTSO Başkanı Yılmaz, bölge ve ülke ekonomisi hakkında genel değerlendirmede bulunarak; “2020 yılı öngördüğümüz ve planladığımız gibi bir yıl olmadı. Koronavirüs salgını, sosyal ve ekonomik hayatımızı tamamen değiştirdi. Bizler de herkes gibi, hedeflediğimiz ve planladığımız bazı organizasyonları maalesef hayata geçiremedik. İTSO olarak toplantılarımızın büyük bir bölümünü video konferans yöntemiyle gerçekleştirdik. Üyelerimize yönelik nefes kredisi ve buna bağlı olarak TOBB, Ziraat Bankası ve İTSO İşbirliğinde geçtiğimiz günlerde “Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi imzalandı ve bu protokol ile ilgili sizleri bilgilendireceğiz. Üyelerimizin bu kredilerle nefes alacaklarını temenni ediyoruz.

Oda olarak 2020 yılında yine önemli projelerimiz, protokollerimi ve yardımlarımız oldu. 20201 yılında da bu projeleri hayata geçirmek için Yönetim Kurulu üyelerimiz ve Meclis üyelerimiz ile birlikte el birliği ile hareket ederek hayata geçirmeyi hedefliyoruz. İskenderun ekonomisine değer katan her türlü projelerin yanında olacağız. Koronavirüs gölgesinde geçen 2020 yılının son günlerini yaşıyoruz.

Bir yılı daha geride bıraktığımız şu günlerde, bu zamana kadar şahsıma, Meclis Başkanımıza ve Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımıza göstermiş olduğunuz güvenden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Odamıza sağlamış olduğunuz katkılar için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. 2021 yılının tüm insanlığa, ülkemize ve bölgemize sağlık, huzur ve başarılar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.
İTSO Muhasip Üye Gassan Kuran’da Aralık ayı Meclis toplantısında, 2020-2021 yılı tahmini bütçe, gelir giderler ve mizan ile ilgili meclis üyelerini sine vizyon destekli olarak bilgilendirdi.

Aralık ayı Meclis toplantısına, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Okan Belli, İTSO Başkan Yardımcıları Muhsin Yeter, Mahir Taner, İTSO Muhasip üye Gassan Kuran, İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez katılırken, Meclis üyeleri de toplantıya video konferans yöntemiyle bağlanarak görüş ve öneride bulundular.

Aralık  ayı Meclis toplantısında, video konferans ile katılan Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Tuncay Paşaoğlu, 2020-2021 gelir ve giderler ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Aralık ayı Meclis toplantısında, gündemdeki maddelerin yanı sıra 2021 yılı bütçesi de oy birliğiyle kabul edildi. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Kalkınma Vakfı Aralık ayı Meclis ve Kurucular kurulu toplantısı da aynı gün gerçekleşti.

İTSO Vakıf Başkanı Doğan Erten, 2020 yılı faaliyetleri hakkında bilgiler verirken, Vakfın Muhasip üyesi Yüksel Cirdi, gelir ve giderler hakkında meclis üyelerine bilgilendirdi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Kalkınma Vakfı Aralık ayı meclis toplantısında gündemdeki maddelerin yanı sıra 2021 Bütçesi de oy birliğiyle kabul edildi.