HBB’NİN FUAR ALANI SATIŞINI CUMHUR İTTİFAKI DURDURDU!

Hatay Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki, Antakya çevre yolu otogar arkasındaki fuar alanının satışı, HBB aralık ayı meclis toplantısında Cumhur ittifakı meclis üyelerinin girişimleriyle durduruldu.

Cumhur ittifakının, HBB Meclis Başkanlığı’nın 30.09.2016 karar tarihli 251 sayılı Gayri Menkul Satışı (encümene yetki) konulu kararında belirtilen Hatay ili Antakya ilçesi Saraycık mahallesi 3447 parsel numaralı taşınmasın satışına ilişkin encümene yetki verilmesi yönündeki kararın iptaline ilişkin öneride, “Söz konusu meclis kararının üzerinden yaklaşık 4,5 yıl gibi bir süre geçmiştir. Bu süre zarfında yeniden yerel seçim yapılmış olup, meclis yeniden oluşmuştur. O günün şartlarında alınan kararın 15.12.2020 tarihinde encümen kararıyla icra edilmek istenmesi etik olmamaktadır. Ayrıca Antakya ilçesi Saraycık mahallesi 3447 parsel numaralı taşınmasın satışına ilişkin encümene yetki verildikten sonra söz konusu taşınmaz üzerinde plan değişikliği yapılmıştır. Dolayısıyla encümene satış için verilen yetki de bu plan değişikliği sonucu ortadan kalkmıştır” denildi.

Cumhur ittifakı üyeleri ayrıca, söz konusu fuar alanının Hatay’da faaliyet gösteren özellikle mobilya, ayakkabı, tarım sektörlerindeki fuarlara hizmet verdiğini belirterek, ilimizin deprem ve doğal afet riskinin en yüksek olduğu iller konumunda olduğundan söz konusu taşınmazın toplanma merkezi olmasını önerdi.