POLİSİMİZİN KİMLİK SORMASINDAN ANCAK KANUN KAÇAKLARI KORKAR!

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, kimlik kontrolü sırasında polise takındığı tavırdan ötürü Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez’e tepki gösterdi. Milletvekili Kaşıkçı, “Polisimizin kimlik sormasından ancak kanun kaçakları korkar” dedi.

Milletvekili Kaşıkçı açıklamasında, “İçişleri Bakanlığımızın olurlarıyla vatandaşlarımızın Kurban Bayramını Huzur ve Güven ortamında geçirmelerini sağlamak başta asayiş, terör ve narkotik olayları olmak üzere suç işleme amacındaki kişilerin caydırılması aranan şahısların yakalanması varsa suç delillerinin ele geçirilmesi amacıyla halkın yoğun olarak bulunduğu park-bahçe, banka-bankamatik çevreleri, kurbanlık hayvan satışının ve kesimin yapıldığı yerler, toplu taşıma yapılan gar/istasyon, iskele/liman, otogar/terminal girişleri ile havaalanları güzergâhlarında ayrıca alışveriş merkezleri(AVM), fuar ve etkinlik alanları, kamu binaları (Valilik, Okul, Hastane vb.) çevreleri, eğlence mekânları ile umuma açık yerler ve ülke genelinde eş zamanlı olarak 29.07.2020 tarihinde Türkiye Güven Huzur (2020-9) uygulaması yapılmıştır” diyerek, şu açıklamayı yaptı;

‘SOSYAL DENEY Mİ GERÇEKLEŞTİRİYORDU’
Bu kapsamda ilimiz genelinde de Emniyet teşkilatımız çeşitli faaliyetlerde bulunmuştur. Basına konu olan görüntülerde ise yukarıda belirtildiği üzere kahraman polisimiz bir asayiş uygulaması sırasında kimlik kontrolü gerçekleştirmiş. Polis tarafından kimliği sorulan Hatay Baro başkanı ise kimliğini görevli arkadaşlara vermeyerek anlamsız bir polemiği başlatmıştır. Oysaki sn Ekrem Dönmez kimliğini görevli arkadaşa uzatsa veya Baro Başkanı olduğunu ifade etse polislerimiz en fazla “afiyet olsun, iyi bayramlar” temennisi ile masadan ayrılır ve böyle bir talihsiz olayda yaşanmamış olurdu.

Ancak sn Dönmez yaşadığı bu olayı kameraya aldırıp onu da sosyal medyada yaymak suretiyle bir taraftan görevli polisleri zan altında bırakırken bir taraftan da kendi siyasi kariyeri için ilgili yerlere selam göndermekle meşgul olmuştur.
Emniyette ki ifadesinde “polislerin vatandaşlara nasıl davrandığını görmek için kimliğimi göstermedim” diyebilen sn Dönmez acaba bu hareketi ile sosyal deney mi gerçekleştiriyordu. Türk polisinin nezaketi ve en çetin olaylar karşısındaki vakur duruşu toplumumuzun her kesimi tarafından bilinirken sizin ne yapmaya çalıştığınızı anlamak ve bu olay vesilesi ile polisimize karşı olan tutumunuz ayrıca düşündürücü.

‘POLİSİMİZİN YANINDAYIM’
Hatay Baro Başkanı sn Ekrem Dönmez’e şunu ifade etmem gerekir ki kanunlar karşısında herkes eşittir. Milletvekili olduğum halde bir emniyet mensubu kardeşimizin yol kontrolünde veya asayiş uygulamasında birçok defa milletvekili olduğumu dahi söylemeden kimliğimi teslim etmiş ve görevli arkadaşların görevini yapmaları için yardımcı olmuşumdur. Polisimizin kimlik sormasından ancak kanun kaçakları korkar.

Unutulmamalıdır ki; polisimiz başta olmak üzere kolluk kuvvetlerimiz yalnız değildir. Sn Dönmez tarafından adliyeye intikal ettirilen bu olayında yakından takipçisi olacağımızı ve polislerimizi yalnız bırakmayacağımızı da özellikle bildirmek isterim.
Aynı zamanda bir Devlet görevini ifa eden, bizlerin güveni ve huzuru için mesai gözetmeden çalışan tüm emniyet teşkilatımıza şükranlarımı sunar böyle bir konu ile gündemi meşgul edenleri ise kamuoyuna havale ediyorum.”