AKBAŞ AİLESİ YARDIM BEKLİYOR

Hatay’ın İskenderun ilçesinde geçimini şerbet satarak, hurda toplayarak sağlayan Murat Akbaş, ayağı kırılınca çalışamaz ve maddi yardıma muhtaç duruma geldi.

Meydan Mahallesinde kirada oturan, yazın şerbet satıp, kışın da hurda toplayarak geçimini sağlamaya çalışan Murat Akbaş kıt kanaat geçinirken, başından geçen bir olay yüzünden bugün sıkıntılı günler geçirmeyi başladı.

Eşi ile birlikte kıt kanaat geçimini sağlayan Murat Akbaş ayağının kırılması, yataktan çıkamaması nedeniyle çalışamaz hale geldiğini belirterek “Hastanede ameliyat oldum, ayağa kalkamıyorum. Şu anda çalışamadığım içinde ekmeğimi kazanamıyorum. Bugün çok sıkıntılı günler geçiriyoruz” dedi.

Eşinin sağlık durumu iyiyken bile geçim sıkıntısı yaşadıklarını, yaşanan olaydan dolayı şimdi daha kötü hale geldiklerini gözyaşları arasında ifade eden Gülcan Akbaş da “Zor durumdayız, evimizin geçimini sağlayamıyoruz. Eşim bu durumda! Zaten iş bulamıyordu, perişan durumdayız. Devletimize sığındık, devletimizden bir yardım istiyoruz. Allah rızası için durumumuzu görenler bize yardım etsinler. Gerçekten zor durumdayız. Eşimin şu an ayağı kırıldı, kolunda morluk var, kolu şişti, ameliyata girdi. Durumu kötü, ayağı basamıyor. Dün ayağa kalkayım derken yere düştü” diye konuştu.

Eşinin şerbet satarak geçimlerinin sağladığını belirten Gülcan Akbaş “Şerbet satılmayınca hurdacılık yapıyordu, hurda televizyon verdiler, eşim karşıda onu kırarken talihsiz olay yaşandı. Evim de kıra ödeyemiyorum, elektriğim suyum kesilecek nasıl yapayın bilmiyorum, çaresiz bir yoldayım. Allah rızası için yardım edin bize…” şeklinde konuştu.