KUMLU HALK PAZARI’NIN 30 YILLIK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Kumlu’da hem vatandaşların hemde pazar esnafının sorunlarının çözümü için Belediye Başkanı Mehmet Deli talimat verdi.

Yıllardır çevre düzenlemesine ihtiyaç olan Halk Pazarında yaşanan sıkıntılar, Kumlu Belediye Başkanı Mehmet Deli’nin talimatıyla çözüme kavuşturuluyor.
Özellikle ilçede salı pazarı kurulduğu günler cevredeki sanayi bölgesine geçişler zorlaşıyor, bunun yanında pazar esnafından standlarını batı cepheye kuranlar; duvar ve sınır olmadığı için bir karmaşa yaşıyordu. Bu sorun sadece pazar esnafının değil, sanayi ile işi olanlarında sorunu haline geliyordu.

Tüm bu sorunları Belediye Başkanı Mehmet Deli, 30 yıldır yaşanan bu sorunun çözümü icin talimatlarını verdi ve çalışmalar başladı. Çalışmaların sonunda daha düzenli bir pazar, sosyal mesafe alanına uyacak stand alanları, duvar ile fiziki alanın belirlenmesi ve sanayi ile arasında yol probleminin çözülmesi hedefleniyor.

Çalışmalara öncelikle batı cephesinin duvarının çekilmesiyle en acil sorunun çözüme kavuşturulması hedefleniyor. Korona virüs önemleri kapsamında stantlar arası sosyal mesafe uygulanması ve duvarın çekilmesiyle yeni stant alanları kurularak esnafa yeni alan da açılmış olacak.

Kumlu Belediye Başkanı Mehmet Deli, çalışmanın ilk gününde sahaya inerek talimatları yerinde verdi. Düzenlemenin halkımıza hayırlı olmasını diledi.