HBB KAÇAK HAFRİYAT DÖKENLERE CEZAİ İŞLEM UYGULUYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi il genelinde kaçak hafriyat ve moloz dökenlerin engellenmesi konusunda çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Hafriyat Denetim Ekibi ile Zabıta personeli, Hatay genelinde ortak gerçekleştirdiği denetimler ile kaçak dökümlerin önüne geçmeye çalışılırken denetimler sırasında kaçak döküm yaparak çevreyi kirlettiği tespit edilenlere cezai işlem uyguluyor.

Gerçekleştirilen sıkı denetimler ve uygulanan cezai işlemler sonrası Hatay da ciddi bir çevre kirliliğine neden olan kaçak moloz dökümü önemli ölçüde engelleyen Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, daha önce de muhtelif alanlara dökülen moloz yığınlarını bulunduğu alandan kaldırılarak depolama sahasına taşıyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, “Kaçak moloz ve hafriyat dökümünün önüne geçebilmek amacıyla önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz ve bu konuda önemli mesafe kat ettik. Çevreyi kirleten kimseye müsamaha göstermiyoruz. Gelen şikâyetler doğrultusunda 71 ihtar yazıldı, 81 tespit ve görgü tutanağı düzenlendi ve buna istinaden de kaçak moloz döktüğü tespit edilen firma ve şahıslara bugüne kadar 140.325 TL para cezası uygulandı. Denetimlerimiz Hatay genelinde devam ediyor. Amacımız ceza yazmak değil çevre kirliliğine sebep olan kaçak moloz dökümünü bütünüyle engellemektir” dedi.

Ayrıca Hafriyat dökümü gerçekleştirmek isteyen firma veya vatandaşların Hatay genelinde bulunan 10 adet Hafriyat Depolama Sahasını kullanabilecekleri bildiren Dolğun, vatandaşların bu konuda daire başkanlığından bilgi alabileceklerini belirtti.