SİZLERİ ‘İSKENDERUN DÖNERİ’ VE ‘KÜNEFE’ İLE KARŞILAYACAĞIZ! 


İskenderun Teknik Üniversitesi’nde korona virüs salgını sürecinde ‘Uzaktan Öğretim’ başlıyor.
İSTE Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli, Değerli Öğrencilerimiz, küresel ölçekte yaşanmakta olan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen Koronavirüs Salgını nedeniyle, eğitim-öğretime Üniversitemizde de 16 Mart 2020 tarihinden itibaren 3 hafta süre ile ara verilmiş bulunmaktadır” dedi.

Rektör Dereli, “Bu süreçte, eğitim-öğretim faaliyetlerinin kesintisiz olarak sürdürülebilmesi için; tüm ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarımızda; 16 Mart 2020 tarihinden sonra yapılamayan ve verilen aranın sonuna kadar yapılması gereken dersler (uygulamalı dersler, laboratuvar dersleri, İş Dünyası Entegrasyon ‘İDE’, staj, seminer vb. dersler hariç olmak üzere) 23 Mart 2020 tarihinden itibaren Uzaktan Öğretim Arayüzümüz https://ubom.iste.edu.tr/login/index.php (deneme/test amaçlı olarak bugünden itibaren kullanıma açılmış olup, gelen geri bildirimlerle sistem her gün iyileştirilecek ve güncellenecektir) üzerinde sunulacaktır” açıklamasında bulundu. Rektör Dereli şöyle dedi;

HER TÜRLÜ TEDBİR ALINDI
“Dersler, verildikleri haftalara bağlı olarak, dersi veren öğretim elemanlarımız tarafından Uzaktan Öğretim Arayüzü’ne yüklenecektir.
• Dersler, haftalık ders programında yer aldığı saatler dışında da asenkron (eş zamanlı olmayan) olarak izlenebilecektir.
• Derslerin uygulamalı kısımlarının, her bir programa göre yoğunlaştırılmış olarak, daha sonra belirlenecek ileri bir tarihte, örgün (yüz-yüze) öğretimle yapılması planlanmaktadır.
• Derslerin sınavlarına ilişkin bilgiler Koronavirüs Salgın Sürecinin gidişatına göre ayrıca duyurulacaktır.
• Akademik takvimimizde değişiklik yapılması gerektiği takdirde, ilgili duyurular ayrıca yapılacaktır.
• Alternatifler üzerinde çalışılmakla birlikte, İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) dersini alan öğrencilerimizin, örgün eğitimin tekrar başlamasıyla birlikte, süreçlerine kaldıkları yerden devam etmelerinin sağlanması planlanmaktadır.

GÜNCELLEMELER BİLDİRİLECEK
Öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için her türlü tedbir alınmaktadır. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Devletimizin diğer yetkili kurumları tarafından yapılacak resmi açıklamalar doğrultusunda; süreçlerle ilgili olarak yapılması gereken düzenlemeler ve güncellemeler ve ilgili diğer hususlar, web sayfamız (www.iste.edu.tr) ve resmi sosyal medya hesaplarımızdan paylaşılacak ve ayrıca “…..@iste.edu.tr” uzantılı e-posta adreslerinize ve cep telefonlarınıza gönderilecektir.

DİNLENİN, TAZELENİN
Sizlersiz buraların tadı yok! Sizleri özledik! Söz veriyoruz, kampüslerimize döndüğünüzde sizleri ‘İskenderun Döneri’ ve ‘Künefe’ ile karşılayacağız inşallah. En yakın zamanda yeniden bir araya gelmek ve görüşmek üzere; evde kalın, derslerinizi izleyin, kitap okuyun, dinlenin, Ar-Ge yapın, tazelenin, TEKNOFEST’e proje hazırlayın, Üniversitemizin ve Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için fikir üretin ve paylaşın, ve tabii ki sağlıkla kalın.”
Haber: Yılmaz AKPINAR