RUH SAĞLIĞI HASTANESİNDE KORKUNÇ OLAY!


Adana’da korkunç bir olay meydana geldi. Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi’nde tedavi edilen 57 yaşındaki Sultan Güner, oda arkadaşının saldırısına uğradı.

Soruşturma başlatan Adana Valiliği başhekim yardımcısının da aralarında bulunduğu 7 personeli gözaltına aldı.

Hatay’ın Payas ilçesinde yaşayan ve psikiyatrik sorunlar yaşayan 3 çocuk annesi Sultan Güner, 24 Şubat günü, ailesi tarafından Adana’ya getirilerek, Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi’nde muayene ettirildi. Doktorlar da Güner’in yatarak tedavi görmesine karar verdi.
Ancak Sultan Güner hastanedeki 6’ncı gününde, aynı odada yatan N.K. adlı kadın hastanın saldırısına uğradı.

N.K., verilen ilaçlar nedeniyle uyku halinde olan Güner’in 2 gözünü, parmağıyla çıkardı. Güner’in çığlıkları üzerine odaya giren hastane personeli, N.K.’yı etkisiz hale getirdi. 2 gözünü de kaybeden Sultan Güner ise, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülerek, ameliyat edildi.

Annelerinin yaşadığı saldırıdan başka bir hastanın kendilerini telefon ile araması sonucu haberdar olduklarını ileri süren aile ise hemen Adana’ya gelerek, Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi yönetiminden şikayetçi oldu.

ANNENİZİ KÖR EDİP, GÖTÜRDÜLER’
Annesi Sultan Güner’in ruh sağlığında son 2 yıldır ağır sorunlar yaşadığını bu nedenle de sık sık Adana’ya geldiklerini anlatan Bünyamin Güner (38), “24 Şubat günü annemi hastaneye yatırıp, Payas’a döndük. Her gün hastaneyi arayıp durumu hakkında bilgi alıyorduk. Kız kardeşim 1 Mart günü hastaneyi aradığı ama anneme ulaşamadı. Sonra bir hasta kardeşime ulaşmış. ‘Annenizi dövdüler, kör edip hastaneye götürdüler’ demiş. Bunun üzerine Adana’ya geldik. Korkunç manzarayla karşılaştık. Annem ameliyat oldu. Doktorlar bir daha göremeyeceğini söylüyor” dedi.

Olayda tamamen ihmal olduğunu ifade eden Güner, “Sağlık Bakanlığı’na sesleniyorum; Ailecek yıkılmış durumdayız, sorumlular cezasını çeksin istiyoruz” diye konuştu.
Adana Valiliği de yaptığı yazılı açıklamayla olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını bildirdi.
HABER MERKEZİ