ÖNCE SAĞLIK, ÖNCE İNSAN!


İskenderun Belediyesi tarafından ilçede 65 yaş üstü kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar için “Vefa Sosyal Destek Grubu” oluşturuldu.

Koronavirüs salgını dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında 65 yaş üstü yaşlı gruplarına evden çıkma yasağı getirilmesinin ardından İskenderun Belediyesi tarafından evlerinde tek başına ikamet etmek zorunda olan yaşlıların ihtiyaçlarını gidermek adına “Vefa Sosyal Destek Grubu” oluşturuldu.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması amacıyla temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturuldu. İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama, yasaklama getirilen vatandaşlarımız (tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan) 112, 155, 156 numaraları üzerinden ihtiyaçlarını bildireceklerdir. Ayrıca bu kapsamda Belediyemizin 444 1939 numaralı telefonu 24 saat hizmetinizdedir. Değerli hemşerilerimiz evlerinizde kalmanız sizlerin ve sevdiklerinizin sağlığı için hayati derecede önemlidir. Lütfen zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayalım” dedi.

ÇÖP KONTEYNERLERİ DEZENFEKTE EDİLİYOR
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, şehrin temizliğine büyük önem verdiklerini belirterek, “Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimizin koordinesinde Envitec ekipleri kent genelinde çöp konteynerlerini dezenfekte etmeye devam ediyor. Belediye olarak çevreye her zaman önem veriyoruz. Halk sağlığını korumak amacıyla tüm çöp konteynerlerinin dezenfekte işlemleri tek tek periyodik bir şekilde devam edecek. Her şeyin başı temizlik” diye konuştu.

KİREÇ DÖKÜLÜYOR
Başkan Fatih Tosyalı, “Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, ilçe genelinde bulunan çöp konteynerlerinde haşere, koku ve bakterilere karşı kireçleme çalışması yapıyor. Ekiplerimiz bir yandan periyodik olarak genel temizlik işlemlerini gerçekleştirirken, diğer yandan ise koronavirüs ile mücadele kapsamında ise çöp konteynerlerini yerinde dezenfekte ediyor” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR