FIRSATÇILIK YAPMAYIN, EY VİCDANSIZLAR!


Elazığ’da deprem oldu, fırsatçı, ahlaksız bir kısım ev sahipleri, kira ücretlerini neredeyse ikiye katlayıp, depremzedeleri mağdur etmeye çalışmıştı..
Şimdi de Corona Virüsü yüzünden, İskenderun’da el dezenfektanı temin etmek isteyenler, fahiş fiyatlarla karşılaşıyorlar..
Bir arkadaşım, geçen hafta 27 liraya aldığı el dezenfektanını bugün 45 liraya temin ettiğini söylüyor..
Bir başkası maske fiyatlarında ki artışa değiniyor.
Gelen şikayetlere bakılırsa, kolonya fiyatları bile uçmuş!
Eğer bu doğruysa, yazıklar olsun!
Ne oluyoruz beyler!
Dolar mı yükseldi?
İthal ürünlerde ki fiyatlar mı çuvalladı?
Üretici firmalar mı afalladı?
Neye, hangi gerekçeye dayanarak, bu fiyatlar yükseliyor?
Hatay Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Mehmet Utku Kaplan, şikayetlerin değerlendirildiğini belirterek, şu bilgileri veriyor;
“Ancak bunu en iyi değerlendiren ticaret il müdürlükleri. Çünkü konu teknik olduğu için hangi temizlik ürünleri olduğunu ancak onlar biliyor. Bunları bizlere bildirirler, biz de ona göre bir çalışma programı çerçevesinde denetleme yaparız. Geçen hafta (maskelerle ilgili) hangi maskeler olduğunu bize bildirdiler. Bizde tüm bölgemizde eczaneler, ecza depoları ve medikallerde çalışma yaptık. Sonuçlarını il ticaret müdürlüğüne gönderdik.
Kısaca vatandaşlarımızı haksız fiyatlara karşı korumak için Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi seve seve yaparız. İlçe zabıtaları da yapar.”
Bu durumda, Ticaret İl Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’nü göreve davet ediyorum.
Fiyat araştırması yapsınlar ki, bu ahlaksız fırsatçılara prim vermesinler!İskenderun Kaymakamlığı da bu fırsatçıları bulup, teşhir etmeli.
Kimmiş bu vicdansızlar görelim!
Cezaları kesilsin!
Asıl virüs, insan sağlığı üzerinden kendi cukkasını doldurmak isteyenlerdir.
Temizlemek gerek!