BİRLİKTEN KUVVET DOĞUYOR!


İskenderun Belediyesi brifing salonunda İskenderun Belediyesi, HBB ve İskenderun Teknik Üniversitesi işbirliği ile İskenderun’a yapılacak olan bisiklet yolu projesi ile ilgili protokol HBB Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli’nin katılımları ile imzalandı.

Düzenlenen imza protokol töreninde ilk olarak projenin teknik detayları hakkında görsel sunum eşliğinde bilgiler verildi.
‘İskenderun Bisiklet Yolu Projesi’ imza törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Belediye Başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve davetliler katıldı.

İki etaptan oluşacak proje tamamlandığında İskenderun’da toplamda 17 + 26 kilometrelik bisiklet yolu kullanıma açılmış olacak. Projenin hibe yoluyla yapılması amaçlanıyor. Proje; Üniversite yolu, Meydan mahallesi, kanaldan sahile, diş hastanesi, Fener caddesi, Tayfur Sökmen caddesi, istasyon, öğrenci yurdu, Sakarya, Modern Evler, Sanayi, Ziraat bahçesi ve Mustafa Kemal Mahallesi güzergâhını içeriyor. 

Bisiklet yolu projesinin Çevre Bakanlığı’na sunulacağını Büyükşehir ve Üniversite üçgeninde hayata geçireceklerini ifade eden Belediye Başkanı Fatih Tosyalı projenin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, “İskenderun’umuza, Belediyemiz, HBB ve İskenderun Teknik Üniversitesi işbirliği ile yapılacak olan ‘İskenderun Bisiklet Yolu Projesi’ ile ilgili protokolümüzü belediyemizin brifing salonunda HBB Başkanımız Lütfü Savaş, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Türkay Dereli ile birlikte imzaladık. İlk etapta 17 km daha sonra ikinci etapta 26 km toplamda 43 KM bisiklet yolu yapılacak. İskenderun’umuza değer katacak olan proje emeği geçenlere ve işbirliklerinden dolayı HBB Başkanımıza ve İSTE Rektörümüze katılımlarından dolayı konuklarımıza teşekkür ediyorum. Düzenlenen imza protokol törenin hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

İSKENDERUN’A DEĞER
İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Türkay Dereli ise, Üniversitenin de bu proje içerisine alınmasından dolayı mutluluk duyduğunu kaydederek, “Bisikletlerimiz, asfalt üzerine çizilmiş 4,2 km bisiklet yollarını kullanıyorlar. Şimdi bu yol, şehrimize yayılarak standartlara ulaşacak. Harikasın İskenderun Belediyesi, Şampiyon Hatayspor” dedi. 

‘ÖNEMLİ OLAN BİRLİKTELİĞİMİZ’
Geçen beş yıl içerisinde çok şeylerin kaybedildiğini ve tarafların artık bunun farkına vardığını ifade eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, “Bu projenin maddi değeri çok önemli değil ama önemli olan bu birlikteliğimiz. Fatih Başkanımız birliktelik ruhuna uygun önemli adımlar atıyor. Hatay’ın tüm ilçeleri ile birlikte önemli güzel birlik içerisindeki çalışmaların sayısını arttırmayı temenni ediyorum. Gastronomi ve Expo-21 gibi projelerinde hayata geçirilmesiyle Hatay Şampiyonlar liginde sporu ile değil ekonomisiyle oynamalıdır” diye konuştu.
Haber: Yılmaz AKPINAR