24 SAAT TEDBİR!


Dünyanın en ciddi salgın hastalığı olan korona virüs ile mücadelede ‘evde kalın’ çağrısı sürekli yapılıyor. İskenderun’da birçok iş yeri kepenk kapatırken, sokaklarda çok az sayıda insanlar görülüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Sokağa çıkmayın, hastalığı yaymayalım” çağrısından sonra birçok vatandaş acil işlerinin dışında sokaklara çıkmıyor. Normal günde oldukça kalabalık olan çarşı ve kafeler caddesinde kimselerin olmadığı görüldü. Özellikle vatandaşların sıkça kullandığı açık alan olarak bilinen Millet Parkı da vatandaşların girişlerine kapatıldı.

‘KORONAVİRÜS, ALACAĞIMIZ TEDBİRLERDEN GÜÇLÜ DEĞİLDİR’
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Panik Yok, tedbir var! Koronavirüs ile mücadele kapsamında gerekli tüm tedbirleri alıyoruz” dedi.

İskenderun’da baştan aşağıya dezenfekte çalışmalarının 24 saat esasına göre devam ettiğini söyleyen Başkan Fatih Tosyalı, “Koronavirüs, alınacak tedbirlerden daha güçlü değildir” diyerek vatandaşlardan da 14 gün kuralına ve 14 korunma kuralına uyarak bu mücadeleye güç vermelerini istedi.

Başkan Tosyalı, “Riske karşı, kamuya ve umuma açık yerlerde, caddelerimizde, sokaklarımızda genel temizlik ve dezenfekte çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Şimdi yapmamız gereken hayatımızı tedbirler doğrultusunda paniğe kapılmadan devam ettirmektir. Sizlerden ricamız, kulaktan duyma söylentilere değil, yetkili kurumlarımızın açıklamalarını dikkate almanızdır. Unutmayalım ki; Koronavirüs, alınacak tedbirlerden daha güçlü değildir. Tüm hemşehrilerime sağlıklı günler diliyorum” dedi.

İskenderun Belediyesi ekipleri; Belediye Garajı, Araçlar, Kuyumcular Çarşısı, Bankalar, Şoförler Odası, Kadın Kültür Merkezi, Belediye Kültür Sarayı, İbadethaneler, Karayılan Aile Sağlığı Merkezi, Düğün Salonları, Sarıseki Öğrenci Yurdu, İskenderun Kent Hizmetleri, Sendikalar, Katı Atık Birliği, Camiler, Kiliseler, Cemevi, Müftülük Hizmet Binası, Demirçelik Karayolları Mescidi, Demirçelik Aile Sağlığı Merkezi, siyasi partiler, ortak kullanım alanları bir çok noktayı dezenfekte etti.