105 YILLIK DESTAN!


Çanakkale Zaferi’nin 105. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü kapsamında İskenderun’da anma programı düzenlendi.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıldönümü nedeniyle Asri mezarlığında bulunan İskenderun Şehitliğinde anma programı düzenlendi.

Şehitlik’te icra edilen çelenk sunma töreninde; Kaymakamlık Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliği tarafından çelenk sunumu yapılmasının akabinde aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak, istiklal marşımız okundu.

İlçe Müftüsü Osman Şekerci’nin eşliğinde aziz şehitlerimizin ruhuna izafeten Kuran-ı Kerim okunmasının ardından, ülkemizin ve kadirşinas milletimizin birlik, beraberlik, sağlık, huzur ve esenliği için dua edildi.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 105.Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü’nde; Korona (Covid-19) Virüs salgınına karşı ülke genelinde yürütülen mücadelenin başarıyla sürdürülebilmesi için uygulanmakta olan sosyal izolasyon tedbirleri kapsamında ilçenin mülki, adli, askeri ve idari erkânından oluşan 10 kişilik temsil düzeyindeki heyetin katılımıyla çelenk sunma töreni icra edilmiş olup, diğer etkinlikler iptal edildi.
Haber: Yılmaz AKPINAR