ÜÇ AY ÖNCE DE BELEDİYEDE AYNI EYLEMDE BULUNMUŞ!


Hatay Valiliği önünde “Çocuklarım aç” diyerek kendini yakmak isteyen A.Y.’nin, 15 gün önce işsizlik/ geçim sıkıntısı nedenlerinden ötürü eşi Bahar Ç.’den boşandığı ortaya çıktı. Boyacılık yaparak geçimini sağlayan üç çocuk babası A.Y., işsizlik yüzünden ailesine maddi destek sağlayamadığı için kendisini valilik önünde benzinle yaktığını ifade etti.

Olayın ardından Hatay Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler il müdürlüğü yetkilileri, A.Y.’nin eski eşi Bahar Ç. ile görüştü. Görüşmede Bahar Ç. daha önce sorun yaşadığı eşiyle 20 Ocak 2020 tarihinde mahkeme kararıyla boşandıklarını, eşinin psikolojik sorunlar yaşadığını, eski eşinin eve herhangi bir maddi desteğinin olmadığını iddia etti.

EŞİNDEN AYRILMAK İSTEMEMİŞ
Bahar Ç., eski eşinin bu eylemini yaklaşık 3 ay önce belediye önünde de gerçekleştirdiğini söyleyerek, daha önce de bu eylemine yönelik söylemlerinin olduğunu aktardı. Ancak Bahar Ç. bu eylemini eski eşinin kendisinden ayrılmak istememesine bağladığını belirtti.

Yapılan sosyal incelemeden hareketle, Bahar Ç’nin gelir getirici faaliyetlerde bulunmasına karşın yaşanan gelişmeler göz önüne alınarak ailenin ekonomik durumuna destek olmak amacıyla çocuklardan 2015 doğumlu İsrafil için bir yıl süreli ekonomik destek (693,79 TL) yapıldı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
Hatay Valiliği, sabah saatlerinde valilik binası önünde kendini yakma girişiminde bulunan kişiyle ilgili açıklama yaptı.
Valilikten yapılan açıklamada, valilik binası araç girişi önünde bir vatandaşın, üzerine yanıcı madde dökerek kendini yakma girişiminde bulunduğu belirtildi.
İkna çabalarına rağmen vatandaşın eylemini gerçekleştirdiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Valilik personelinin müdahalesiyle yanmaktan kurtarılan vatandaşın hayati tehlikesi bulunmamakta olup gerekli tüm müdahaleler valiliğimiz tarafından yapılarak hastaneye sevk edilmiştir. Kendini yakma girişiminde bulunan vatandaşın 2 çocuğu bulunmaktadır. Sosyal hizmetlerden sosyal ekonomik destek yardımı, çocukları için şartlı eğitim yardımı ve şartlı sağlık yardımı almaktadır. Vatandaş, eşinden boşanmış ve uzaklaştırma cezası almıştır. Psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle daha önce de kendini yakma teşebbüsünde bulunmuştur.”
Haber: Yılmaz AKPINAR