ÖZÜR DİLE, İSTİFA ET!


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın The Guardian gazetesine yaptığı açıklama tepkilerin hedefi olmaya devam ediyor.

Hatay Milletvekilleri, Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, Suzan Şahin, İsmet Tokdemir, Lütfi Kaşıkçı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ve çevre ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, STK’lar, gaziler ve çok sayıda meslek kuruluşları da Akıncı’nın açıklamalarına tepki gösterenler arasında yerini aldı.

Heyet tarafından yapılan açıklamada, “Akıncı, The Guardian’da Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs’a el koyması olasılığının imkansız olmadığını ve Kırım emsali bir ilhakın korkunç olacağı yönündeki açıklamasını, bizler şiddetle protesto ediyor ve kınıyoruz” denildi.

SEN BEN YOK, BİZ VARIZ!
Açıklama şöyle:“KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “İkinci Tayfur Sökmen olmayacağım” ifadeleri başta biz Hataylılar olmak üzere bütün milletimizi derinden üzmüş ve yaralamıştır. Buradan sesleniyoruz. Tayfur Sökmen Milli bir kahramandır. Tayfur Sökmen’in adı tarihe ve milletimizin kalbine yazılmıştır. Onun mücadelesi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve milletimizin mücadelesidir. Akıncı’nın bu açıklamasını kabul edilemez olarak görüyor ve tarih şuuruna yakışmayan açıklamasını esefle karşılıyoruz. Cumhurbaşkanı Akıncı’yı Türk Milleti ve Hatay halkından özür dileyeme davet ediyoruz. Kırk asırlık Türk yurdunu yabancı elinde esir bırakmayan Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Tayfur Sökmen olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.”
Haber: Yılmaz AKPINAR