HAYALLERİNİZİ SINIRLAMAYIN!


Hatay Vakfı, İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencilerini, Hatay’ın Değerleriyle buluşturdu.
Türkiye’de çeşitli alanlarda kariyerinin zirvesinde isimleri bir araya getirerek İSTE’li öğrencilerle buluşturan Hatay Vakfı, gençlere değer katan, feyz almalarını sağlayan konuşmalarla ufuklarına yeni bir boyut kazandırdı.

Hatay Vakfı İskenderun Şube Başkanı Yeminli Mali Müşavir Davut Taşdelen ve yönetim kurulunun İskenderun Teknik Üniversitesiyle birlikte organize ettiği Hatay Değerleriyle Buluşuyor panelini, Hatay Vakfı Genel Başkanı İhsan Aydeğer moderatörlüğünde gerçekleşti.

YOĞUN KATILIM
İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Arsuz eski Belediye Başkanı Nazım Culha, Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu, Danıştay Emekli Başsavcısı Halil Yılmaz, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı panele konuşmacı olarak, Hacettepe Üniversitesi Üroloji Bölümü Doç. Dr. Emre Huri, Yargıtay Emekli 20. Ceza Daire Başkanı İlmettin Köklü, Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. M. Kazım Arcan, Türkiye Ulusal Ajans Başkanı İlker Astarcı katıldılar.

Hatay Vakfı Genel Başkanı İhsan Aydeğer, üniversiteli gençlere moral vermek, umut olmak, yarınlarına tebessümle bakmalarını sağlamak amacıyla, mesleklerinde önemli başarılar elde etmiş isimleri buluşturduklarını söyledi.

ÇOK ÇALIŞIN!
Hatay Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Danıştay Emekli Başsavcısı Halil Yılmaz yaptığı selamlama konuşmasında başarı öyküsünü anlattı ve gençlere “Hayallerinizi sınırlamayın, geniş tutun” dedi. Tosyalı ailesinin başarı öyküsünü aktaran İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, inanmanın ve çok çalışmanın, hayal etmenin, risk almanın önemine dikkat çektiği konuşmasıyla gençlere umut olan cümleleriyle büyük beğeni topladı.

VİZYON VE KARARLILIK ŞART!
Hacettepe Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı Üroloji Uzmanı Op. Doç. Dr. Emre Huri, tıp doktorluğu kariyerinde uluslararası diyaloğun önemini anlattı ve vizyon kavramının başarıda önemli bir faktör olduğunun altını çizdi. Tüm zorluklara rağmen umudun her an yaşatılması gerektiğine vurgu yapan Doç. Dr Emre Huri, farklılıkların birer zenginlik olduğu gibi, onu yaşatmak için mücadele veren Hatay halkının bu güzelliğin en güzel örneği olduğunu söyledi.

‘SİZ İŞ ARAMAYIN, İŞ SİZİ ARASIN’
Yargıtay Emekli 20. Ceza Dairesi Başkanı İlmettin Köklü de yaptığı sunumda, gençlerde gelecek kaygısının her zaman olduğunu hatırlatarak, severek icra edilen bir meslekle birlikte yaşam standardını artıracak adımlar atmanın önemine dikkat çekti. İlmettin Köklü, üniversite eğitimi sonrası master ve doktora eğitim programlarını yapmanın önemini anlattı ve “Siz iş aramayın, iş sizi arasın. Ekstradan yaptığınız çalışmalarınızın faydasını mutlaka göreceksiniz” dedi.

ANAYURT GÜVENLİĞİ İÇİN SAĞLIKLI GEN ŞART!
Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci de yaptığı sunumda, Anayurt Güvenliğinin sağlıklı bireylerden geçtiğine vurgu yaptı ve genetik aktarım nedeniyle nesillerde de bozulma söz konusu olduğundan Anayurt Güvenliği’nin de sıkıntıya girdiğini söyledi.Özellikle kadınların kullandığı bazı kozmetik ürünlerin metabolizmada bazı bozulmalara sebep olduğunu belirten Recep Ekinci, kadında bozulmaya, genlerinde zayıflamaya sebep olduğundan, dünyaya getirdiği bebeğinde de gen aktarımıyla hastalıklı bünyelere sebep olduğunun altını çizdi. Ekinci, birlik ve beraberliğin çok önemli olduğu bir dönemde, insanların fiziki eksikliklerinin dışlama ve hor görme bahanesi haline geldiğini belirterek, ayrışmanın da buradan başladığı için ciddi bir tehdit olduğunu söyledi.

SORUNUN ÇÖZÜMÜ İNSAN KALABİLMEKTE!
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. M. Kazım Arcan, insan kalabilmenin ve bilime sarılmanın önemine konuşmasının bir çok yerinde dikkat çekti ve çok konuşmanın değil, az konuşarak çok şey anlatmanın önemli olduğunu vurguladı.Prof. Dr. M. Kazım Arcan, çok hızlı gelişen teknolojinin yanında insanlığın da farklı yönlere evrildiğini hatırlatarak, her gün insan kalabilmenin çok önemli olduğunu, çağımızın en önemli sorunlarından birisinin de bu olduğunu ifade etti. Dünyaya hakim olmanın en önemli şartı olarak felsefe ve bilime hakim olmak olarak özetleyen Prof. Dr. M. Kazım Arcan, etkili konuşmasıyla herkesi kendine hayran bıraktı.

PROJE ÜRETİN
Türkiye Ulusal Ajans Başkanı İlker Astarcı da kariyer hikayesini anlatmadan önce, hemen karşısında asılı ‘İSTE’ tabelasına atıfta bulunarak İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’den, sabah erken saatten itibaren konferansı sabırla takip eden, konuşmacıları dinleyen öğrencilerin notlarını yükseltmesini İSTEyince salondaki öğrencilerden alkış yükseldi.

Rektör Dereli, İlker Astarcı’nın isteği ve öğrencilerin alkışına tebessümle karşılık vererek yorum yapmadı. Esprili bir giriş yaparak kariyer hikayesini anlatmaya başlayan İlker Astarcı, Türkiye Ulusal Ajansın çalışmaları hakkında bilgiler verdi ve gençlerin mutlaka proje üreterek hibe programlarından yararlanmalarını istedi.

1 milyar TL bütçesi olan Türkiye Ulusal Ajansı’nın Avrupa Birliği tarafından yüzde 50 oranında desteklendiğini belirten İlker Astarcı, onlarca hibe programında projeler söz konusu olduğunu ve mutlaka sivil toplum kuruluşların gençlere yönelik proje yazmalarını talep etti ve bir çok örnek vererek gençleri yüreklendirdi.
Türkiye Ulusal Ajansın resmi web sitesini ziyaret ederek herkesin projeler ve programlar hakkında fikir sahibi olabileceğine vurgu yapan İlker Astarcı, bütçedeki kullanılmayan payın Avrupa Birliği’ne iade edildiğinden, herkesin bu imkanlardan yararlanmasını istedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR