EĞİTİM NEFERİ FUAT TOSYALI GELECEĞE DOKUNUYOR!


Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı tarafından satın alınarak alınarak ‘Eğitim Kampüsü’ yapılması için bağışladığı, içerisinde eski bir fabrika kurulu olan 51 dönümlük Kilis Tekel Suma Fabrikası arazisinde incelemelerde bulundu.

Hayırsever İşadamı Fuat Tosyalı ile birlikte okula dönüştürülecek araziyi gezen Bakan Selçuk, “Sayın Fuat Tosyalı’nın bu desteğinin, Kilis’in geleceği için çok büyük enerji sağlayacağından, Kilis’in eğitim seviyesini yükseklere taşıyacağından hiç şüphem yoktur. Bu anlamda, huzurunuzda Fuat Bey’e ve Tosyalı Ailesi’ne teşekkür ediyorum. Emeği geçen arkadaşlarımızı kutluyorum. Valimiz, belediye bakanımız, milletvekillerimiz ile birlikte eğitimin çıta atlatırız konusunda mesafeler alacağız” dedi.

Kilis Yedi Aralık Üniversitesi’nde düzenlenen “Kilis’te eğitime arazi desteği” protokol imza töreninde 51 dönümlük Kilis Tekel Suma Fabrikası’nın arazisini satın alarak, eğitim kampüsü yapılması için bağışlayan hayırsever işadamı Fuat Tosyalı’yı kardeşi İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da yalnız bırakmadı.

Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Ziya Selçuk, Kilis Valisi Recep Soytürk, işadamı Fuat Tosyalı ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın imzaladığı protokolle bağışlanan 51 dönüm arazinin tahsis edilmesiyle bölgede inşa edilecek okullarla Kilis’in okul ve derslik sorununun kökten çözülmesi hedefleniyor.
Vali Soytürk de, Tosyalı Ailesi’ne eğitime katkılarından dolayı teşekkür ederek, protokolün hayırlı uğurlu olmasını diledi.

TOSYALI EVİ’NE ZİYARET
Kilis’te bir takım programlara katılan Bakan Selçuk, öğrencilerle de bir araya geldi. Öğrencilerin büyük sevgi gösterileriyle karşılanan Bakan Selçuk ve hayırsever işadamı Fuat Tosyalı, çocukların defterlerine hatıra olsun diye notlar yazdılar. Fuat Tosyalı, Bakan Selçuk’un programına katılan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Dünya Gazetesi Yazarı Vahap Munyar ile birlikte, merhum Hacı Şerif Tosyalı’nın doğup büyüdüğü ve anneleri Hacı Pervin Tosyalı’nın adına eğitim veren kuran kursunun bulunduğu tarihi Tosyalı Evi’ini ziyaret ettiler.

İSKENDERUN SAHİLİ’NDE GEZİNTİ
Kilis’te ki programın ardından İskenderun’a geçen Bakan Selçuk, sahilde günün yorgunluğunu attı. Bakan Selçuk’u , Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Hatay milletvekili Hüseyin Yayman, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, il milli eğitim müdürü Kemal Karahan karşıladı.
İskenderun sahilinde kısa bir gezenti yapan Bakan Selçuk ve beraberindeki heyet daha sonra, İskenderun Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde eğitim camiası, kamu görevlisi ve İskenderunlular’ın hizmetine açılan Belediye Sosyal Tesisi- Öğretmen Evi’ne geçti. Bakan Selçuk’a, proje ve Öğretmen Evi hakkında bilgi veren Başkan Fatih Tosyalı, daha sonra sahil şeridinde yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.
Haber: Yılmaz AKPINAR