BÜYÜK KARAÇAY SU TUTTU!


Samandağ ilçesinin ve bölgenin kaderini değiştirecek Büyük Karaçay Barajı su tutmaya başladı. Son yağan yağmurlarla beraber barajın neredeyse yarısının dolduğu görüldü..
Yapımı uzun süredir devam eden Büyük Karaçay barajı toplam 400.000.000 TL mal oldu.

Büyük Karaçay Barajı Hatay’daki en yüksek gövdeye sahip olan baraj!Hatay’daki barajlar konusunu yakından takip eden ve Samandağ bölgesinden sorumlu AK Parti Milletvekili Hüseyin Yayman konuyla ilgili yaptığı açıklamada Büyük Karaçay barajının 5 yıldızlı bir proje olduğunu söyledi. Büyük Karaçay Barajının bölgenin Abant gölü olacağını belirtti.

BÖLGENİN KADERİ DEĞİŞİYOR
AK Parti milletvekili Yayman, Büyük Karaçay barajının çok önemli 5 fonksiyon taşıdığını belirtti. Yayman bu faydaları şöyle sıraladı; Tarımsal sulama sağlayacak. Sel ve taşkınları önleyecek. Elektrik enerjisi üretecek. Antakya’nın içme suyu ihtiyacını karşılayacak ve baraj havzasının bölgeye yeni bir Abant gölü gibi büyük bir rekreasyon ve destinasyon alanı kazandıracak.”

BAŞKAN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR
Yayman, bu muhteşem projeyi şehrimize kazandıran başta Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz dedi. Büyük Karaçay Barajının bölgenin iklimi dahil tarımsal kapasitesini ve toplamda kaderini değiştireceğinin altını çizdi.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız DSİ Hatay Müdürü Mehmet Ekinci ise şunları ifade etti; “Ön Yüzü Beton Kaplamalı Kaya Dolgu olan barajımızın 3.554 Ha Tarımsal Sulama, 123.000 m³/Gün İçme ve kullanım suyu, Yılda 15,15 Gw enerji üretiminin yanı sıra taşkın kontrol faydası bulunmaktadır.”

BÖLGENİN ABANT’I OLACAK
Ekinci, “Barajımızın temelden yüksekliği 105 m olup, 53.67 hm3 depolama hacmine sahiptir. Bu ölçülere göre Hatay’ın gövde yüksekliği en büyük barajıdır” dedi.
Ekinci, “Büyük Karaçay Barajında 16 Ekim 2019 tarihi itibariyle su tutulmaya başlanmıştır” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ