ÜFE ARTIŞI HARİCİNDE BİR ARTIŞ YOK!


İskenderun Belediyesi, bazı sosyal medya kullanıcılarının yazısı ve bunlara yapılan yorumlar üzerine yazılı açıklama yaptı.

İskenderun Belediyesi açıklamasında, “İskenderun Körfez Katı Atık Birliği ile Envitec Çevre Teknolojileri A.Ş. arasında imzalanmış olan ve 28.01.2009 tarihinde yürürlüğe giren sözleşme hükmü uyarınca, yüklenici firmaya ödenen katı atık ton bedeline her yıl, yılda 1 kez Ocak ayında olmak üzere, TÜİK tarafından açıklanan ÜFE oranında artış yapılmaktadır. Bu doğrultuda ton başına bedellere, 2019 yılı Ocak ayında % 33,64 oranında ÜFE artışı uygulanmıştır” denildi.

SÖZLEŞME GEREĞİ..
Açıklama şöyle, “Buna göre; 2018 yılı ton bedeli 127,64 TL iken, 2019 yılı ton bedeli 170,58 TL olmuştur. 2019 yılında yüklenici firmaya yapılan ödemeler bu fiyat üzerinden yapılmaktadır. Yüklenici firmaya ödenen bedellere, yılda 1 kez uygulanan ÜFE artışı haricinde, fiyat farkı v.b. başka herhangi bir artış yapılmamaktadır. Görüldüğü üzere üstlenici firma ile 2008 yılında yapılan 25 yıllık sözleşme birçok konuda olduğu gibi başkanlığımızın elini, kolunu bağlamaktadır.

‘ÇALDIRMAMA’ AZMİMİZ AZALMADAN DEVAM EDİYOR
Gerçekte çöp tonajları bizzat Belediye Başkanımız tarafından günlük olarak takip edilmekte ve tonajlarda büyük düşüş, temizlik hizmetinde önceki dönemlere göre artış yaşanmaktadır. Tüm konularda olduğu gibi İskenderun’umuzun, İskenderunlu vatandaşlarımızın bir kuruşunu bile haksız yere, haksız kişilere, haksız firmalara kaptırmama, “çaldırmama” azmimiz, özenimiz azalmadan devam edecektir.

‘HUKUK NEZDİNDE MÜCADELE EDECEĞİZ’
Son dönemde yanlış bilgi ile adına araştırmacı gazetecilik denilerek; yöneticileri, siyasetçileri haksız yere itham eden kişilerin toplum önünde hangi konumlara düştükleri, yalanlarının altında nasıl ezildikleri malumdur. Bundan böyle ispatlanamayan her bilgi ile hukuk nezdinde de mücadele edeceğiz. Hiçbir kişi, hiçbir kurum İskenderun Sevdamızı azaltmayacaktır. Aksine İskenderun’a olan koşulsuz, şartsız hizmet aşkımızı arttıracaktır.”