İSTE’LİLER ‘ATA’ İÇİN KOŞTU


“10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Anlama Etkinlikleri” kapsamında İSTE Merkez Kampüs içerisinde oluşturulan parkurda, öğrenciler ve personelin katılımıyla “Atatürk’ü Anma Koşusu” gerçekleştirildi.

“10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Anlama Etkinlikleri” kapsamında, İSTE Beden Eğitimi Bölüm Başkanı ve Spor Koordinatörü Öğr. Gör. Sıtkı Kahvecioğlu’nun koordinasyonu ile Bireysel Sporlar Topluluğu tarafından Merkez Kampüste hazırlanan parkurda “Atatürk’ü Anma Koşusu” düzenlendi.

Merkez Kampüs Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi önünden başlayan koşu, Rektörlük girişinde son buldu. Erkekler, kadınlar ve personel olarak 3 kategoride yapılan koşuda dereceye girenler, yapılan ödül töreniyle madalyalarını aldılar. Yarışma sonunda; Erkekler’de, Turizm Fakültesi Bölümü öğrencisi Sefa Dağlı birinci olurken, İskenderun Meslek Yüksekokulu Denizcilik Bölümü öğrencisi Fahri Kazan ikincilik, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencisi Batuhan Çevikkaya ise üçüncülüğü alarak yarışmayı tamamladı.

Kadınlar’da, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencilerinden Elif Leyla Korkmaz birinci, Remziye Bayram ikinci, Meral Küçüközer üçüncü oldular. Akademik ve idari personel kategorisinde ise; Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Bölümü’nde görevli Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Soydaş birinci, İdari Mali İşler Personeli Emrullah Aydın ikinci ve Denizcilik Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Özkan Akar üçüncü oldu.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, birinci olan yarışmacılara madalyalarını taktı. Yarışmada derece alan yarışmacılara madalya ve ödüllerini İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Depci, İSTE İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazif Çalış, İSTE Genel Sekreteri Yahya Kılıç, İSTE Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Hasan Ümit Büyükdemir ve SKS Daire Başkanı Kürşat Ergen 2. ve 3.’lerin ödüllerini ayrı ayrı takdim ettikten sonra, toplu fotoğraf çekimi yapıldı.
Haber: Yılmaz AKPINAR