GELECEĞE NEFES!


Tarım ve Orman Bakanlığınca ‘Çiftçimizin Yüzü Gülsün, Çocuklarımız Ormanla Büyüsün’ temasıyla ve ‘Bugün Fidan Yarın Nefes’ sloganıyla ülkemiz genelinde yürütülen ağaçlandırma seferberliği kapsamında İskenderun Kaymakamlığı fidan sahiplendi.

11 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 11:11’de, 81 il deki 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidan toprakla buluşacak. 11 milyon ağacın geleceğe miras bırakılacağı seferberlik ile, dünya rekoruna da koşulacak. Türkiye’yi Guinness Rekorlar Kitabına taşıyacak ağaçlandırma seferberliğine “Geleceğe Nefes” adı verildi.

Proje kapsamında; çiftçimizin yüzü gülerken, geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızı da ormanlar içinde büyütme hedefine ulaşmak üzere, ciddi bir adım atılarak 11 Kasım 2019 günü 11 milyon fidan geleceğe nefes olmak üzere miras bırakılacak.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 11 Kasım 2019 Pazartesi günü yurt genelinde gerçekleştirilecek ağaçlandırma seferberliğine yurt içindeki ve yurt dışındaki vatandaşlarımız fidan sahiplenmek ya da fidan bağışı şeklinde katılabilecek olup, seferberliğe katılmak için; geleceğenefes.com internet sayfası üzerinden Türkiye’nin istediği bölgesinde dikilecek 5 ağaca kadar kendinizin ve aile bireylerinizin isimlerini vermek suretiyle fidan sahiplenebilir ya da bağış yapabilirsiniz. Haydi İskenderun! ‘Daha Yeşil Bir Türkiye İçin’ tüm yurtta fidanların toprakla buluşacağı 11 Kasım seferberliğinde buluşmak dileğiyle..” açıklamasında bulundu.
Haber: Yılmaz AKPINAR