ARSUZ, TURİZME ÖNCELİK VERİYOR


Arsuz Kaymakamı Musa Sarı’nın daveti üzerine, Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör ve Hatay Müze Müdürü Nalan Yastı‘nın da bir araya geldiği; ilçe ve bölgeden, Belediye Başkanı, kurum amirleri, iş adamları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, otel yönetici ve sahipleri, Doğa ve Su Sporları Temsilcileri, Milli Emlak Müdürlüğü temsilcileri ve daha konunun muhatabı bir çok kesimden davetlinin katıldığı toplantıda, kısa ve uzun vadeli Arsuz turizminin geleceği için yapılması gerekenler üzerinde bilgi alışverişinde bulunuldu.

Kaymakam Sarı, “Sayın Valimizin Rahmi Doğan’ın da destekleriyle son yıllarda Arsuz’un turizm de çok ciddi bir ivme kazandığını, Arsuz – Samandağı yolu yapımı, Madenli Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve Hatay Deniz Otobüsü seferleri merkezinin planlanması, gelişen ve her geçen yıl artan festivaller, sokak sağlıklaştırmaları ve daha bir çok kamu ve özel yatırımları ile Arsuz’un kendi kendini bir yerlere taşıdığını ifade ediyor” dedi.

Kaymakam Sarı, devam eden bu yatırımlar ve hedeflenen yeni çalışmalar ile Arsuz’un turizm sezonunun tüm yıla yayılmasının hedeflendiğini, kutsal havari kilisesi ve sütunlu liman gibi kazı çalışması yapılan yerlerin ören yeri ilan edilerek turizme kazandırılmasının önemini, bunun yanı sıra Meryem Ana Havuzu, Yanar Taşlar, Sıcak – Soğuk Su, Arabın Gölü gibi değerler ile doğa yürüyüşü parkurlarının oluşturulması, yamaç paraşüt pistlerinin oluşturulması gibi konuların çok büyük önem taşıdığını belirtti. Kaymakam Sarı, Kültür ve Turizim Müdürlüğünden de bu anlamda destek istendiğini belirtti.

ATSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Deniz Ticaret Odası temsilcileri, Turizm Derneği, yamaç paraşütü temsilcileri de görüş ve önerilerini dile getirdiler.

Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven ve katılımcılar, Kaymakam Musa Sarı ve İl Kültür ve Turizm Müdürü ile Hatay Müze Müdürüne ve tüm katılımcılara bu güzel organizasyondan dolayı teşekkürlerini belirtirken Arsuz’un geleceği için hep birlikte adım atmaya hazır olduklarını ifade ettiler. Haber: Yılmaz AKPINAR