ALKIŞLAR İGEV’E..


İskenderun Güney Eğitim Vakfı, öğrencilere daha fazla burs verebilmek için geleneksel hale getirilen 22’nci yıl gecesi düzenledi.

Grand Plaza’da gerçekleştirilen geceye, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve eğitim gönüllüleri katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan İGEV Başkanı Nihad Belli, terörle mücadelede şehit düşen tüm Mehmetçiklere Allah’tan rahmet ve yüce Türk Milleti’ne başsağlığı dileyerek konuşmasına başladı.
Başkan Nihad Belli, eğitim gönüllülerinden oluşan İGEV’in kurulduğu ilk yıllarda 40 öğrenciye burs verirken, günümüzde 160 civarında öğrenciye burs verecek güce eriştiğini söyledi.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı yaptığı konuşmada, eğitim adına yaptığı faaliyetler, sosyal sorumluluk projelerine katkılarıyla İGEV’in çok önemli bir misyonu yerine getirdiğini söyledi.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da yaptığı konuşmada, eğitime katkı sunmanın çok önemli olduğu günümüzde, yıllardır burs verdiğini ve şu anda maaşını burs olarak öğrencilere dağıttığını söyledi.

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven de yaptığı konuşmada, kurucularından biri olmaktan büyük bir gurur duyduğu belirtti.
Konuşmaların ardından eğitim gönüllülerine plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi. Gecede İzmir marşının çalınmasıyla tüm salon türk bayraklarıyla marşı ayakta okudular.