1/1000’LİK PLAN GERİ ÇEKİLDİ


İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere toplandı. Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın başkanlık ettiği oturumda, İskenderun Belediyesi’nin tasarrufunda bulunan bir adet sosyal tesisin İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğüne 3 yıllığına, kardan %50 vermek koşuluyla tahsis edilmesi ve bu konuda Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı’ya protokol imzalaması için yetki verilmesi ile ilgili madde oy birliğiyle geçti.

M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü’ne 1 yıllığına ayrıca, Sarıseki’de yer tahsis edildi. Bu kararla birlikte burada parke taşı üretilecek, ürünler uygun bedelle şehirde kullanılacak.

Mecliste görüşülen diğer önemli konu ise, 1/1000’lik imar planıydı.
Belediye Başkan Fatih Tosyalı’nın imar planına yönelik “İmar müdürlüğümüz çok çalıştı. 1/1000’liği bitirdik. Çalışmaları tamamladık. İnsanlarımızın haklı endişeleri olabilir. Grubu bulunan partilerimizle de görüştük. Yarın bir gün sorun olsun istemiyoruz. O yüzden maddeyi geri çektik. Kamuoyu bilsin ki, memleketimizin yararına, menfaatine en doğru kararı almak istiyoruz. Bu karar Şubat, Mart ayını bulabilir” şeklindeki sözleri üzerine, CHP Grubu kararı alkışladı.

Başkan Fatih Tosyalı ayrıca, “Görevi devraldığımızda, Belediyenin borcu 230 milyon liraydı.. Ancak taahhüt eden ve yapılandırılan borçlar daha çoktu. Biz bu borcu 203 milyon liraya kadar düşürdük. Yıllık 53 milyon lira faiz ödüyoruz” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mutlu da, Modern Evler’de 30 dairenin satışı ile ilgili konuştu. Mutlu, “Dairelerin bakımını ve tadilatını yapalım. Değerinde satılsın” dedi. Başkan Tosyalı, “Doğru bir tespit. Değerlendirelim” dedi.

CHP’li Bülent Şimşek ise, “Yeni konteynerler geldi. Teşekkür ederiz. Mahalle aralarına da bunlardan katalım” önerisinde bulundu. Başkan Tosyalı, “Envitec ile toplantı yaptık. Konteynerleri yıkatıp, elimizde yedekleme tutarak, çöp konteynerleri tüm mahallelere yerleştireceğiz” dedi.

CHP, Tatil Günlerinde Çalışma Ruhsat Harcı tarifesini uygun buldu.
Haber: Yılmaz AKPINAR