YEREL ESNAFIMIZDAN ALIŞVERİŞ YAPALIM!


İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) yerel esnafa destek olmak ve konuyla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Yerel Esnafa Destek’ kampanyası başlattı.

İTSO’nun ev sahipliğinde düzenlenen basın toplatışında, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi ve İskenderun Ticaret Borsasının da desteklediği kampanya ile ilgili bilgiler veren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, yerel esnafın büyük marketlere karşı direnme gücünün iyice azaldığını belirterek, vatandaşlara yerel esnaftan alış veriş yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz açıklamasında; “Yerel esnaflarımızın, ulusal zincirlerle rekabet ederken birçok zorlukla karşı karşıya kaldığı, hepimizce bilinmektedir. Satış ve pazarlama stratejileri gereği ulusal kuruluşlar, yaptıkları pazar araştırmaları neticesinde, uygun gördükleri lokasyonlara yatırım yapmakta, uygun gördükleri sayı ve büyüklükte işletme açmaktadırlar. Ancak bu durum, yerel esnaflarımızın satışlarının azalmasına ve karlılıklarının düşmesine yol açmakta, bu zorlu koşullara bir süre direnen yerel esnafımızın ne yazık ki kepenk indirmeleriyle sonuçlanmaktadır. Bilindiği üzere ulusal zincirlerin kazançları, bölgemizden ziyade ulusal kuruluşların merkezlerinin bulunduğu şehirlere akmaktadır. Sonuç olarak bizler tarafından harcanan paralar, yine bizlerin faaliyet gösterdiği yerel piyasanın dışına çıkmaktadır. Bu durum, bir domino etkisi meydana getirerek birçok iş kolunu da olumsuz yönde etkilemektedir. İskenderun Ticaret ve Sanayi odalı olarak aynı zamanda, bu gün burada bulanan başkanlarımızla birlikte bizler yerel esnafımıza sahip çıkılması gerektiğine inanıyoruz. Alış verişlerimizde ve hizmet alımlarımızda yerel esnafımızı tercih etmenin bölgemizde faaliyet gösteren işletmelerimiz açısından olumlu yansımaları olacağını düşünüyoruz. Ayrıca şehrimizde kullandığımız sıcak paranın da bir şekilde yine bizlere döneceğine inanıyoruz. Bu farkındalık ve sorumluluk anlayışıyla bizlerde buradan çağrıda bulunuyoruz, yerel esnafımızdan alış veriş yapalım, esnafımıza sahip çıkalım” dedi.

Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi ve İskenderun Deniz Ticaret Borsası başkanlarının katıldığı ortak basın toplantısında, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO muhasip üye Gassan Kuran, İTSO yönetim kurulu üyeleri Raşit Özyurt, Selma Yılmaz, İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez yer aldılar.
Haber: Yılmaz AKPINAR