TOSYALI HOLDİNG ULUSLAR ARASINDA SAĞLAM BİR TEMEL OLUŞTURUYOR


The Japan Times, Türkiye’nin global çelik üreticisi Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ile verimli bir röportaj yaptı.

The Japan Times büyük ses getiren haberinde, “Türkiye’nin en başarılı şirketlerinden biri olma vizyonuyla donanan Tosyalı Holding, dünyanın en büyük demir çelik üreticilerinden biri haline geldi.

Şirketin sektördeki uzun geçmişi nedeniyle, 1952 yılına dayanan Tosyalı Holding, özellikle Japonya’daki işini genişletti ve küresel varlığını güçlendirdi” diye yazdı.

Röportajda şu önemli bilgiler paylaşıldı; “Tosyalı Holding, iş hayatındaki çeşitli başarılarından dolayı, 2012 yılında yüksek teknoloji çelik ürünleri üretiminde lider şirketlerden biri olan Japonya’nın Toyo Kohan Co. ile ortak girişim kurmuştur. İki şirket de tahvillerini güçlendirirken, Tosyalı Holding, yurtdışındaki faaliyetlerini genişletmeye devam ederken ürünlerini geliştirme fırsatı buluyor.

‘AFRİKA’DA BAŞARILI ORTAK PROJELER GELİŞTİRİLEBİLİR’
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Japonya’nın ürün geliştirme görüşü, Tosyalı Holding gibi Türk işletmelerinin katma değerli ürünler pazarlamasını sağlayarak, dünyanın farklı bölgelerindeki varlığımızın kapsamını genişletmemize yardımcı oluyor” dedi.

Grubun başarısı, Türk şirketleriyle Afrika yatırımları için işbirliği yaparak Japon şirketlerinin yatırım iştahını artırıyor. 
Tosyalı, “Türk şirketlerinin bölgesel deneyimini Japonya’nın teknolojik becerileri ile birleştirerek ülkelerimiz gelecekte Afrika’da başarılı ortak projeler geliştirebilir” dedi.

‘BAĞLARIMIZI GÜÇLENDİRİYORUZ’
Tüm dünyada süren sektörel zorluklara ve ekonomik durgunluğa rağmen, Cezayir’de yaptığı yatırımlar sayesinde şirket, Afrika’da iş yapma konusunda iyimser olmaya devam ediyor.

Tosyalı, “Cezayir’e yatırım yaptığımızdan beri, Tosyalı Holding kültürüne ve değerlerine uyum sağlamaya başladı” dedi.
Şirket, bu hamlenin sadece bölgedeki faaliyetlerine yardım etmekle kalmayacağını, aynı zamanda dünyadaki diğer ülkelerde de yardımcı olacağını düşünüyor.

Tosyalı, “Bunu yaparak, sadece yatırım yaptığımız ülkelerde endüstriyel yatırımlar yapmakla kalmayacağımıza inanıyoruz, aynı zamanda halklarının sosyal ihtiyaçlarını karşıladıkça onlarla bağlarımızı güçlendiriyoruz” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR